torstai 28. elokuuta 2014

JUUSTOINEN KESÄKURPITSAVUOKA
 Tämän vuokaruoan innoittajana toimi Kääpiölinnan köökki -blogi. Siellä oli tehty kesäkurpitsasta anopin reseptillä vuoka ja sitä vähän muokkasin kaappieni sisällön mukaan. Melkein kuin olisi syönyt lasagnea tai jotain italialaista uuniruokaa. Ehdottomasti kannattaa kokeilla tätäkin.
JUUSTOINEN KESÄKURPITSAVUOKA


2 kesäkurpitsaa (tai jos on isoja niin 1 tai puolikas)
öljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
200 g raejuustoa
300-400 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
n. 1 tl pizzamaustetta
reilusti juustoraastetta


Viipaloi kesäkurpitsa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet.
Ruskista öljyssä ensin kevyesti pannullinen kurpitsan viipaleita (noin kolmannes kaikista). Laita ne uunivuoan pohjalle. Kuullota sitten molemmat sipulisilput ja kaada kurpitsojen päälle. Laita seuraavaksi n. puolet raejuustosta.
Ruskista lisää toinen kolmannes kurpitsaa, laita vuokaan ja seuraavaksi loput raejuustot. Ruskista loput kesäkurpitsat ja laita vuokaan.
Mausta suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Kaada päälle tomaattimurska ja ripottele päällimmäiseksi reilusti juustoraastetta.
Paista 200 C uunissa n. 30-45 min.



2 kommenttia:

  1. Mulla otti silmiin tää ihan sama resepti Kääpiölinnan köökissä. Aion kyllä itsekin testata! :) Todella hyvännäköinen herkku!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkullista ja muokattavissa, kuten tästäkin huomaa. Itse asiassa toi chilillä maustettu tomaattimurska antoi tosi kivan, pienen tulisuuden tähän ruokaan.

      Poista