tiistai 14. kesäkuuta 2016

KESÄKURPITSA-TOMAATTIVUOKA
 Ei ensimmäistä, muttei varmaan viimeistäkään kertaa, tein liharuoan lisukkeeksi kasvisvuokaa. Pienet kesäkurpitsat toimivat mainiosti vähän pehmenneiden tomaattien kanssa ja juuston pehmentäessä kokonaisuutta. Tässä ruoassa kesäkurpitsat eivät lötsähdä vaan jäävät napakoiksi ja siksi myös tuntuvat mukavilta syödessä. Tätä ruokaa voi syödä joko sellaisenaan tai grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa.
KESÄKURPITSA-TOMAATTIVUOKA

1 pienehkö kesäkurpitsa
n. 3 luumutomaattia (tai tavallista)
1 pallo mozzarellaa
muutama basilikan lehti
suolaa
rouhittua mustapippuria
reilusti oliiviöljyä

 Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit.
 Lado viipaleet vuorotellen uunivuokaan. Laita basilikan lehdet päällekkäin ja kääri rullalle. Leikkaa ne "viipaleiksi" eli leikattuna saat kasan suikaleita. Levitä ne kasvisten päälle. Revi päälle mozzarellasta rouheita paloja reilusti.
 Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa (voit laittaa myös muutaman sormisuolakiteen) ja lorota päälle runsaasti oliiviöljyä.
 Paista n. 200 C uunissa noin puoli tuntia.
 Tarjoile esim. grilliruokien kanssa.
Palat saavat olla siis aika reiluja, mielellään kuitenkin tasakokoisia.
Reilusti basilikaa ja oliiviöljyä!
Kesäinen auringonvalo saa ruoan hehkumaan.
Tomaatti on pehmentynyt lähes soseeksi, mutta kesäkurpitsa jäänyt napakaksi. Ja rouhittu mustapippuri ja suolakiteet maistuvat kivasti sulaneen juuston pinnalla. Kesäruokaa parhaimmillaan!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti