tiistai 27. lokakuuta 2015

LEMPEÄN TULINEN KANAKEITTO
 Muutama päivä aivasteluja ja nenän niistämistä sai aikaan sen, että mieli tekee laittaa inkivääriä joka ruokaan. Ostoksillakin satuin törmäämään sitruuna-inkivääri-shottiin, joka oli tosi tymäkkää ja sai hengen melkein salpautumaan, mutta samaan aikaan nenän avautumaan.
 Joten, kun päädyin viikonloppuna tekemään kanakeittoa, piti sinnekin laitella inkivääriä. Ja vähän kaikkea muutakin. Alun perin lempeän currynmakuiseksi tarkoitettu keitto muuttuikin matkan varrella inkiväärisen tuliseksi - sanoisin, että tuleviin pakkaspäiviin sopivaksi, ihanan lämmittäväksi ruoaksi.

LEMPEÄN TULINEN KANAKEITTO

n. 300-400 g broileria suikaleina
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 punainen chilipalko
pieni, parin sentin pala inkivääriä
1-2 porkkanaa
4-6 perunaa
öljyä paistamiseen
1 rkl currya
1 tl kurkumaa
suolaa
valkopippuria
kanaliemikuutio
vettä
1-2 dl pakastemaissia
1 dl ruokakermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi. Raasta inkivääri. Pilko chili pieneksi. Kuori perunat ja porkkanat ja pilko ne suikaleiksi. 
 Laita peruna- ja porkkanasuikaleet kattilaan kiehumaan hiljakseen.
 Laita paistinpannulle pari ruokalusikallista öljyä ja siihen kuumenemaan curry ja kurkuma. Sekoittele vähän aikaa ja lisää sitten broilerin suikaleet paistumaan. Paista kypsiksi ja siirrä kattilaan.
 Pese pannu. Lisää öljyä ja lisää pannulle sipulit, valkosipulit, chili ja inkivääri. Kuullottele vähän aikaa ja kaada kattilaan.  Lisää kanaliemikuutio ja vettä sen verran, että kaikki aineet juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua sen aikaa, että perunat ja porkkanat ovat melkein kypsät (tai ei haittaa, vaikka ne vähän muusautuisivatkin).
 Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää maissit ja anna niiden kuumentua.
 Lisää lopuksi ruokakerma ja tuorejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti