maanantai 18. elokuuta 2014

PAAHDETTUA PUNAJUURTA 
 FETAN JA COUSCOUSIN KANSSA
 Viikonlopun värit kääntyivät siis syksyyn ja tämäkin lauantai-illan herkku oli yksi osa sitä. Olen kovinkin viehättynyt punajuuren mausta ja tässä oli taas yksi maukas yhdistelmä. Alex Nurmen reseptiä noudattelin aika tarkkaan ja toteutus oli taas yksi näitä helposti hyvää -juttuja.
Lisäksi paahdoin samaan aikaan uunissa Rosamunda-perunoista veneitä ja mies grillasi naudan sisäfilepihvit. Herkullista todella! Tämä punajuurisalaatti sopisi oikein hyvin myös alkuruoaksi. 

Neljästä keskikokoisesta punajuuresta riittää oikein hyvin neljälle hengelle, kun lisänä oli perunaa. Eli puolitin reseptin, tässä alla kuitenkin alkuperäisen reseptin mukaiset mitat.

PAAHDETTUA PUNAJUURTA, FETAA JA COUSCOUSIA

8 punajuurta
100 g fetaa
1 dl couscous-ryynejä
1 dl kasvislientä
1 dl punajuurimehua
1 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Paahda punajuuret kypsiksi kuorineen 200c uunissa n. 45 min ajan. Anna hetki jäähtyä ja kuori lämpimänä.
Leikkaa kypsät punajuuret lohkoiksi ja sekoita öljyn, hunajan ja mausteiden kanssa.
Kiehauta kasvisliemi sekä punajuurimehu kattilassa ja kaada couscousryynit joukkoon. (Tein punajuurimehun laittamalla punajuuren kuorittuja kuoria vesimukiin ja kiehutin sitä mikrossa noin minuutin ajan. Sitten siivilöin mehun.) Nosta kattila liedeltä pois ja anna turvota 10 min ajan. Sekoita lämmintä couscousta välillä ja lisää hieman oliiviöljyä sekä suolaa joukkoon.
Asettele tarjoilulautaselle couscous ensin, päälle punajuurilohkot ja vähän sormisuolaa ja murenna kaiken päälle fetaa. Sekoita majoneesi sekä sinappi keskenään ja koristele lautanen sillä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti