lauantai 23. elokuuta 2014

KESÄKURPITSA-LASAGNE
 Mitä! Ei omenoita tänään pöydässä... No, syksyn satoa kumminkin, kun sain työkaveriltani jättikesäkurpitsan. Sitä ihmettelin ääneen, kun jo toinen työkaveri kertoi lasagnereseptistä, johon ei tule lasagnelevyjä. Mitä! Lasagne ilman pastaa... No, kyllä vaan ja kaiken lisäksi siis tosi vähän hiilareita. Alkuperäinen resepti on Kotikokin sivuilta.
Muutamalla perusaineella, "hävyttömän yksinkertainen resepti" Sirpan sanoin! Ja olipa vielä hyvääkin. Ihan kun tähän olisi käytetty enemmänkin mausteita ja useampia aineksia. Ja taas kerran; ei kun kokeilemaan!

KESÄKURPITSA-LASAGNE

2 pientä tai yksi iso tai puolikas jättiläisestä kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso punasipuli (tai banaanisalottisipuli tai 2 tavallista)
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria
n. 6 dl juustoraastetta
2(tai 2½) dl ruokakermaa

Viipaloi kurpitsat ja ripottele niiden päälle vähän suolaa. Anna "itkeä" sen aikaa, kun valmistat lihakastikkeen. Kuivaa pintaan nousseet nesteet pois talouspaperilla ennen kuin laitat vuokaan.
Ruskista jauheliha ja silputut sipulit. Lisää tomaattimurska ja lihaliemikuutio. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Muista, että liemikuutiostakin tulee suolaa. Anna hautua hetken, kun kuivaat kurpitsat paperilla.
Voitele uunivuoka ja laita pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Lado seuraavaksi kurpitsaviipaleita ja niiden päälle kerros juustoraastetta.
Tee samalla tavalla seuraava(t) kerrokset. Laita päällimmäiseksi lihakastiketta ja viimeiseksi juustoraastetta. Kaada sitten päälle purkillinen ruokakermaa ja paista 200 C uunissa n. tunnin ajan. Laita folio päälle, jos näyttää, että juusto alkaa ruskistua liikaa. Ja lopuksi: Älä polta suutasi :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti