tiistai 12. elokuuta 2014

PUNAJUURIKASTIKE KESÄKURPITSAPASTALLE
 Kasvisruoka on usein haasteellista miettiä, mutta tänään ajatus syntyi jääkaapissa olleista punajuurista. Päätin tehdä niistä jonkunlaisen kastikkeen ja kesäkurpitsasta pastan sen seuraksi (resepti siihen löytyy täältä, klik ). Perheen miesväki tosin ilmoitti syövänsä mieluummin liharuokaa ja kokkailivat sitä itselleen.
Kastikkeesta tuli itse asiassa tosi hyvää, mutta kannattaa olla tarkkana ennen punajuurien soseuttamista, ettei nestettä ole liikaa. Muuten kastikkeesta tulee keittoa (kuten minulle melkein kävi).
Kastikkeen päälle ripoteltiin Aura-murua ja pilkottuja cashew-pähkinöitä. Taidan tehdä toistekin!
PUNAJUURIKASTIKE PASTALLE

4 isohkoa punajuurta
1 banaanisalottisipuli (tai tav. sipuli)
vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät
1 kasvisliemikuutio
1 dl mustapippurikermaa (tai tav. kermaa)
n. 150 g ruohosipulituorejuustoa (tai maustamatonta)
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria (reilusti, jos käytit tav. kermaa)
Lisäksi
Aura-juustomurua
cashew-pähkinöitä

Kuori ja pilko punajuuret pienehköiksi kuutioiksi. Silppua sipuli pieneksi. Laita kasvikset kiehuvaan veteen (kaada pois liika vesi siten, että sitä jää vain sen verran, että kasvikset peittyvät). Laita sekaan kasvisliemikuutio ja anna kiehua puolisen tuntia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. (Voit sillä aikaa askarrella kesäkurpitsan parissa, paitsi jos käytät pastaa tai spagettia).
Kun punajuuret ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittajalla. Ennen sitä, tässäkin vaiheessa voit vielä kaataa ylimääräistä vettä pois vaikka toiseen kulhoon, josta sitä voi lisätä tarvittaessa. Voit soseuttaa punajuuret rouheasti eli sattumia saa jäädä.
Laita kattila takaisin liedelle, lisää tuorejuusto ja kerma ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Punajuuren makeus saa kuitenkin jäädä.
Laita lautaselle spagettia, kastiketta ja päälle Auraa ja pähkinöitä. Hyvää ruokahalua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti