lauantai 16. elokuuta 2014

SYKSYN VÄREJÄ SISUSTUKSESSA JA RUOKAPÖYDÄSSÄ
 
















Tänään iski jo aamusta se "nyt on saatava syksyn värejä sisään ja kesä ulos" -fiilis. Kesää onneksi onkin vielä ulkona, mutta sisätiloista halusin vihreän jo pois. Lila edustaa minulle syksyä parhaimmillaan ja siksi olen jo muutaman vuoden ajan vaihtanut syksyllä lilat tyynynpäälliset ja muutakin saman väristä olohuoneeseen. Tänään löysin myös ihanan uuden tyynypäällisen rautakaupasta, joten se oli myös saatava esille.
Tässä kauniin harmaa tyynynpäällinen "Enjoy Life" -tekstillä.












Peltitarjottimen löysin jokin aika sitten eurolla Plantagenista ja siihen laitoin valkoisten kynttilöiden lisäksi sydänkiviä pariltakin etelänmatkalta!
Keittiöön samat värit siirtyivät myös eli punajuurta ja karviaisia löytyi ruokapöydästä. Ei ihan lilaa, mutta sinnepäin! Ja päiväkahvillekin ehdin leipoa, joten aika touhukas päivä on ollut. Tässä muutama tunnelmapala sisustuksesta ja jälkkäriherkku karviaisesta.
Puutarhasta kävin keräilemästä viimeiset karviaiset ja maahan pudonneita talviomenia. Omenamuffinssit tein päiväkahville ja niistä postaus myöhemmin. Karviaisista tein ihanan jälkiruoan vaniljavanukkaan kera.

VANILJAINEN KARVIAISHERKKU

Vaniljavanukas:
4 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
1 muna
2-3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Karviaishilloke:
2-3 dl karviaisia
½ dl vettä
½ dl sokeria
½ dl hyytelösokeria

Tee ensin hilloke. Perkaa karviaiset ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja anna kiehua noin vartin verran kunnes karviaiset soseutuvat. Lisää hyytelösokeri ja anna vielä kiehahtaa pari minuuttia. Laita kattila tiskialtaaseen kylmään veteen jäähtymään.

Mittaa toiseen kattilaan maito ja sekoita joukkoon perunajauhot ja muna. Laita kattila liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Laita kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
Laita tarjoiluastioiden esim. lasien pohjalle jäähtynyttä karviaishilloketta (tai jotain muuta hilloa) ja sen päälle vaniljavanukasta. Laita pinnalle vielä vähän hilloketta ja vaikka keksinmuruja. Itselläni oli vielä paahdettua valkosuklaata, joten ripotteli sitä päällimmäiseksi. Laita astiat jääkaappiin jähmettymään vähäksi aikaa (noin tunniksi) ja tarjoile jälkiruokana.



Annoksesta tulee neljälle, mutta meillä oli vain kolme ruokailijaa kotona, joten pakkasin yhden annoksen lasipurkkiin ja vein naapuriin. Näin voisi tehdä vaikka piknik-jälkiruoan ja ottaa mukaan lasipurkeissa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti