sunnuntai 5. maaliskuuta 2017


HYYDYTETTY TROOPPINEN RAHKAKAKKU
 Viikonloppuna juhlittiin esikoisen 25 vuotispäiviä ja juhla ei ole juhla ilman vieraita ja herkkuja. Tällä kertaa kokoonnuttiin vanhempieni luokse, jonne kuljetin herkut.
 Uutena oli kokeilussa ilman liivatetta hyydytetty rahkakakku, josta jokainen löysi jonkun erilaisen makuvivahteen. Raikkaan makuinen resepti oli Hellapoliisin sivuilta napattu ja kokeilemisen arvoinen ehdottomasti!
 Lisäksi leivoin tuunattuja mokkapaloja, joihin upotin taikinaan vaniljafudgen paloja, jotka myös saivat perinteiset mokkapalat maistumaan aivan uudelle. Välillä kannattaa siis vähän revitellä.

 Suolaista tarjottavaa edustivat lohipiirakka ja sienipiirakka sekä äitini paistamat cocktail Karjalan piirakat munavoilla. 
 Kiitokset vieraille ja vielä onnea poikaselle huomisen syntymäpäivän johdosta 💕  


Hyydytetty rahkakakku (Hellapoliisin resepti)

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
100 g appelsiinimarmeladia
Täyte:
2 ½ dl kermaa
½ dl Hyytelösokeri Multia
Lisäksi:
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl maitoa
250 g maitorahkaa ja vaniljatuorejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ limen mehu
1 limen kuori
Pinnalle:
3 dl trooppista mehua
1 ½ dl hyytelösokeria

1 dl kuohukermaa pursotukseen

 Laita kaurakeksit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Voit myös hienontaa keksit lihanuijalla muovipussissa.
 Lisää joukkoon sulatettu voi, kanelisokeri ja appelsiinimarmeladi. Sekoita tasaiseksi.
 Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Lusikoi vuoan pohjalle keksiseos ja tasoita se.
 Valmista täyte.
Laita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna kiehua puoli minuuttia.
Jäähdytä.
 Laita kulhoon vaniljakreemijauhe ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa joukkoon maitorahka tai vaniljatuorejuusto.
Lisää vaniljasokeri, limen mehu ja hyvin pestyn limen raastettu kuori. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt kermaseos.
Tarkista maku.
 Levitä seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
 Valmista kuorrute. Laita trooppinen mehu kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes liemi kirkastuu.
Jäähdytä hetki. Lusikoi liemi kakun pinnalle.
 Laita jääkaappiin hetkeksi, kunnes liemi on hyytynyt. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kermavaahtoruusukkeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti