keskiviikko 6. elokuuta 2014

SPAGETTI BOLOGNESE
nopeasti arkena, pyhänä pidempään
 Jokaisella on varmaan oma reseptinsä Bolognese -kastikkeeseen tai kotoisasti jauhelihakastikkeeseen. Ja varmaan se on yksi niitä ruokia, joita perheissä tehdään usein. Valmistuu nopeasti ja on täyttävää ja maistuu kaikille.
Tein tänään nopean version bolognesesta, mutta parhaimmillaan se on, jos pystyy hauduttelemaan kastiketta parikin tuntia. Päälle kunnolla parmesania (tai jotain muuta juustoraastetta) ja nauttimaan!
SPAGETTI BOLOGNESE

4oo g jauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (150 g) viipaloituja herkkusieniä
½-1 dl punaviiniä (tai vettä + ½ lihaliemikuutio)
1 tomaatti
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta
tuoretta oreganoa

Ruskista jauheliha pannulla. Sekoita joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Anna kuullottua. Mausta suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Kaada päälle tomaattimurska ja viini, sekoita ja anna hautua niin pitkään, kun ehdit (½-2 t). Lisää loppuvaiheessa herkkusienet n. 10 minuutiksi lopuksi.
Kuutioi tomaatti ja hienonna tuore oregano silpuksi. Lisää ne kastikkeen päälle ja anna kuumentua.
Tarjoile keitetyn spagetin ja raastetun parmesanin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti