maanantai 18. elokuuta 2014

OMENOITA TÄLLÄ KERTAA PUUROON
Syksyisin teen usein vispipuuroa, niin kuin varmaan moni muukin. Milloin puolukasta, milloin viinimarjoista tai kriikunoista. Nyt kun on omenoiden aika, piti vispipuurokin tehdä omenoista. Tässäkin on taas se juju, että pitää malttaa odottaa, että puuro jäähtyy tarpeeksi, että sen voi vatkata kuohkeaksi. Ja sitten vielä odottaa, että se kylmässä jähmettyy edes hieman. Mutta on se kyllä älyttömän hyvän makuista kanelin ja sokerin kanssa ja niin samettista.
Olen kirjoittanut reseptin tänne jo pari vuotta sitten, mutta tässä se kertauksena.

OMENAVISPIPUURO

4-5 kotimaista omenaa (happamia, talviomenoita)
1 dl vettä
½-1 dl sokeria
7 dl vettä
1 dl mannasuurimoita
kanelia
sokeria

Kuori ja pilko omenat lohkoiksi ja keitä desissä vettä pehmeiksi sokerin kanssa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi (ei välttämätöntä).
Lisää vettä 7 dl ja kun seos kiehuu, lisää mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Anna puuron levätä hetki ja tarjoa kylmänä kanelin ja sokerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti