keskiviikko 10. lokakuuta 2018

IHANA PORKKANAPYREE KUHAN KANSSA
 Viikon loppupuolella alkaa mieli kääntyä viikonlopun ruokiin ja tässä on siihen yksi herkkuvinkki. Kuha- tai ahvenfileiden kanssa voi joskus tehdä muutakin kuin perunaa (vaikka sitäkin lautaselle tuli). Ajatuksena tämän päivän ruokaan olivat jälleen kerran värit ja tekstuurit. 
 Kala itsessään on niin väritöntä, että halusin lautaselle lisää väriä. Päädyin siis porkkanaan ja lisäksi vähän vihreätä kevyesti karamellisoidun kevätsipulisilpun muodossa.
 Olen myös ihastunut perunalastujen tekemiseen uunissa, joten siitä siis sitä rapeutta mukaan. Perunat tosin olivat vähän liian kauan uunissa, mutta ensi kerralla tarkempi vahtiminen. Aina oppii, kun paljon kokeilee. Herkullinen kokonaisuus kaiken kaikkiaan!
PAAHDETTU PORKKANAPYREE

2-3 reilun kokoista porkkanaa
2 rkl öljyä
sormisuolaa
30 g voita
rouhittua mustapippuria
suolaa
sokeria

 Kuori porkkanat ja lohko reiluiksi paloiksi. Laita kulhoon ja lisää päällä pari ruokalusikallista öljyä. Sekoittele. Ripottele päällä vähän suolaa.
 Laita porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 C noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät.
 Laita kattilaan voi ja anna sulaa ja vähän ruskistua (ei palaa). Ota porkkanat uunista ja kaada blenderiin tai kattilaan. Soseuta voin kanssa sileäksi pyreeksi. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja mustapippuria. Maista ja lisää joko suolaa tai sokeria vähän.


Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti