lauantai 6. huhtikuuta 2019

LIHAPULLAT AURA-TWISTILLÄ
 Kuinka monella on tällä hetkellä jauhelihaa jääkaapissa? Veikkaan, että aika monella. Niin myös meillä jauhis kuuluu vakioaineksiin, jota useimmiten on kaapissa. Ja aina yhtä haastavaa on miettiä, että mitä siitä tekisi. Kastike, uuniruoka, lihapullat, keitto... Monipuolisia vaihtoehtoja on, mutta kun haluaisin aina kokeilla jotain uutta.
 Olen tehnyt aiemmin Tulisia lihapulliaItämaisia lihapulliaVietnamilaisia lihapulliaItalialaista lihapullavuokaa ja Moazzarella-pyöryköitä. Ja tässä siis vain lihapulla-osastoa. Tänäänkin ajatukset pyörivät lihapullissa, kun lueskelin Valion ruokaohjeita. Kurkkaus jääkaappiin ja toteamus, että Aurajuustoakin löytyy, joten toimintaa!


AURA-LIHAPULLAT MUFFINSSIPELLILLÄ

400 g jauhelihaa
1/2 dl vettä
1 muna
1/2-1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
n.  75 g Aura-juustoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa

 Laita kulhoon vesi, muna, korppujauhot ja suola sekä pippuri. Sekoita sekaisin. Lisää jauheliha, Aurajuusto muruina sekä hienonnettu persilja. Sekoita massa sekaisin. Anna levätä/turvota hetken.
 Ota muffinssipelti ja pyörittele taikinasta 12 isohkoa pyörykkää ja laita pyörykät syvennyksiin. Jos et käytä silikonista peltiä, laita koloihin tippa juoksevaa margariinia/öljyä/voita.
 Paista 220 C uunissa noin 20 min.
Silikonivuokaa ei tarvitse voidella, vaan voit laittaa pyörykät suoraan koloihin.
Aurajuusto maustaa pyörykät herkulliseksi.
Laitoin uuniin vähän aiemmin Mac and cheese -vuoan, joka sopii loistavasti lihapullien kanssa. Käytin tällä kertaa proteiini-pastaa eli mikä pasta vaan sopii tähän. Nesteenä käytin juustokermaa, jota en suurustanut ollenkaan ja siksi vuoka jäi myös vähän juoksevammaksi.
Sillä aikaa, kun ruoka uunissa valmistui, tein Kurkkuraidan eli sekoitin jugurttiin raastettua ja puristettua kurkkua, jonka maustoin ripauksella suolaa, sokeria, mustapippuria ja sitruunaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti