torstai 31. tammikuuta 2013

SOSEKEITTO JA TIRAMISU
  Arki-illan nopea ruoka kauppareissun jälkeen oli tänään sosekeitto. Tällä kertaa se tehtiin tyttäreni avustuksella bataatista ja mausteeksi laitettiin pehmeän lempeää sulatejuustoa. Samalla valmistettiin Taivaallinen Tiramisu. Reseptin olen saanut joskus vuosia sitten ystävältäni Susannalta, joka sen oli löytänyt jostain lehden mainoksesta. Tekeminen ei vaadi monimutkaisia temppuja, pelkästään sen, että malttaa antaa tiramisun maustua - mielellään seuraavaan päivään! Tiramisun voi tarjota jälkiruokana tai kahvin kanssa ja siksipä teinkin tänään pienen annoksen erikseen, kun saan huomenna töihin kahvivieraan (tervetuloa Hannele). Usein teen tämän aika proosallisesti läpinäkyvään muoviseen rasiaan, johon on olemassa kansi, mutta juhlapäivinä kristallikulho tuntuu tekevän maustakin juhlavamman.

TAIVAALLINEN TIRAMISU

Pohja
n. 200 g keksejä (itse käytän Marie-keksejä)

Kostuttamiseen
1 dl kahvia
1 rkl sokeria
1 rkl konjakkia, rommia tai likööriä

Täyte
2 rasiaa Vanilja-tuorejuustoa tai Mascarponea
1 prk Flora Vanillaa
½ dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
(1-2 tl raastettua sitruunankuorta)

Päälle
sokeroimatonta kaakaojauhetta

Murskaa keksit käsin tarjoiluastian pohjalle aika pieneksi muruksi. Kostuta makeutetulla, alkoholilorauksella maustetulla kahvilla.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää juusto ja vatkaa sileäksi. Lisää sokeri ja sitruuna. Jäähdytä kylmässä.
Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
BATAATTIKEITTO
 
1 iso bataatti
2 jauhoista perunaa
vettä
suolaa
mustapippuria
100 g sulatejuustoa
 
Kuori ja pilko bataatti ja perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kasvikset pehmeiksi (n. 20 min). Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sekaan sulatejuusto ja sekoita vielä sauvasekoittimella kuohkeaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti