tiistai 29. tammikuuta 2013

TEELEIPIÄ ILTAPALAKSI
 Yksi ensimmäisiä muistoja koulun kotitaloustunneilta on teeleipien leipominen. Ei sitä ehkä ihan leipomiseksi voi sanoa, kun aineet vaan sekoitetaan, taputellaan pellille ja paistetaan. No, se on kuitenkin helppo ja nopea tapa saada iltateen kanssa lämpimäisiä. Taikinaan voi taas upottaa melkein mitä vaan; porkkanaraastetta, kinkunpaloja, juustoraastetta, paprikakuutioita...Ja vehnäjauhoista voi osan korvata sämpyläjauhoilla tai kaurahiutaleilla tai leseillä. Tänään tuli tehtyä tällaisia leipäsiä.
TEELEIVÄT
 
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kauraleseitä
1 dl 4 viljan hiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1-2 dl juustoraastetta
50 g sulatettua margariinia
2 dl maitoa
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan juustoraaste sekä sulatettu ja jäähdytetty margariini ja maito.
Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile ne pellillä mataliksi pyöreiksi leiviksi. Voit ripotella justoraastetta myös leipien pinnalle (itse en tällä kertaa tehnyt niin). Ristikoi leipien pinta neljään lohkoon taikinapyörällä tai veitsellä.
Paista leipiä uunissa 225 C noin 15 minuuttia.

 Leivät on helppo taputella muotoonsa suoraan pellille.
Tarjoa leivät voin ja juuston sekä teen kera.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti