torstai 10. tammikuuta 2013

MEKSIKOLAINEN POSSU
 Töistä kotiin ja vauhdilla ruoanlaiton kimppuun. Olin jo eilen käynyt ruokakaupassa ja ostellut vähän sitä sun tätä. Juuri sillä tavalla, niin kuin puhuimme töissä, että niitä tuttuja raaka-aineita...aina samat lihat ja kanat ja kalat... No, nyt kuitenkin päätin, että jotain uutta on saatava aikaan porsaan ulkofileestä. Usein miten leikkaan palan pihveiksi, paistan, teen sienikastikkeen ja laitan kaikki vähäksi aikaa uuniin. Ei tänään!

Jääkaapissa oli avattu pakkaus kidneypapuja ja paprikaa. Sipulia on aina. Kuivakaapista löytyi chilillä maustettu tomaattimurska.. Lisäksi herkkukaapissa oli vielä jäljellä pussin pohjalla nachoja. Aah meksikolaiset ainekset kasassa. Joten hommiin!

MEKSIKOLAINEN POSSU

600 g porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
1 sipuli
1 paprika (tänään keltainen)
150 g kidneypapuja
1 dl vettä pannun huuhtelemiseen
1 tlk (375 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
½ dl vettä
2 rkl maizenaa

Kuutioi porsaan liha ja paista pannulla pienissä erissä öljyssä joka puolelta ruskeaksi (mutta ei kypsäksi). Kaada lihat sitä mukaa kattilaan ja huuhtele paistinpannu aina välillä vesitilkalla ja kaada lihojen päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kuullota pilkotut sipulit ja kuutioidut paprikat pannulla ja kaada lihojen sekaan. Kaada sekaan myös kidneypavut.
Kaada lopuksi chili-tomaattimurska kattilaan, sekoita ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä hiljaa poristen n. 45 minuuttia (riippuu vähän lihapalojen koosta eli kokeile kunnes ovat mureita).
Sekoita kylmään veteen maizena ja kaada koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Keitä ja sekoita pari minuuttia, kunnes kastike saostuu.
Tarjoa riisin, creme fraichen, salaatin ja nachojen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti