tiistai 29. tammikuuta 2013

HAPANIMELÄÄ KANAA ja Basmatiriisiä
 HAPANIMELÄ KANA
 
400 g kanaa
suolaa
1 sipuli
½ makea paprika
1 prk ananaspaloja
2-3 dl vettä
2 rkl soijaa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
rouhittua mustapippuria
1 dl ananaslientä
1 rkl perunajauhoja
 
Leikkaa kana suikaleiksi ja paista siihen pannulla väriä. Mausta kana suolalla. Laita paistetut kanat pataan tai kattilaan.
Kuullota silputtua sipulia (ei tarvitse silputa kovin pieneksi) ja pilkottuja paprikan paloja öljyssä. Kaada kattilaan kanojen päälle.
Lisää vesi ja mausta pata soijalla, tomaattisoseella (tai paseeratulla tomaatilla) ja muilla mausteilla. Maista, tarvitseeko suolaa lisätä. Anna hautua muutama minuutti.
Sekoita perunajauho ananasliemeen ja kaada pataan. Kiehauta, mutta älä keitä. Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti