SUNNUNTAIN SUOLAINEN PIIRAKKA
Ostin viikonlopuksi tuoretta pinaattia balilaista ruokaa varten ja kun sitä jäi, tyttäreni päätti tehdä lopusta piirakan. Anni pitää tosi paljon pinaatista ja fetasta, joten autoin häntä pohjan teossa ja Annille jäi täytteen muokkaaminen. Kaapissa oli myös kevätsipulia, josta tulikin herkullinen lisämaku piirakkaan.
ANNIN FETA-PINAATTI-KEVÄTSIPULI-PIIRAS
Pohja
100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl juustoraastetta
½ tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä
Täyte
n. 20-50 g tuoretta pinaattia
1-2 kevätsipulia varsineen
200 g feta-juustoa
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
mustapippuria
Nypi pohjaa varten ainekset sekaisin joko käsin tai monitoimikoneella nopeasti. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Ryöppää pinaatit muutaman minuutin ajan eli laita pinaatin lehdet kiehuvaan veteen n. 5 minuutiksi, valuta vesi pois siivilän läpi ja pilko ne pieniksi. Pilko kevätsipulit myös pieniksi.
Laita pinaatti- ja kevätsipulisilppu piirakkapohjan päälle. Murustele niitten päälle fetajuusto.
Sekoita kananmunat ja kerma-maito, mausta ne rouhitulla mustapippurilla. Kaada piirakan päälle.
Paista 200 C uunissa n. 30 min.
Painele taikina piirakkavuokaan, ripottele pinnalle pieniksi pilkotut pinaatti ja kevätsipuli.
Murusta päälle feta-juusto ja kaada sen jälkeen muna-maitoseos.
täydellistä!!!!!
VastaaPoistaKiitos, sitä se olikin :)
Poista