keskiviikko 30. tammikuuta 2013

PIZZAA KARPPAAJALLE
 Muutama ystäväni ja kollegani ovat olleet karppaajina useaan otteeseen ja aika moni tuloksellisestikin vaikkei sitä nyt kauheasti suositellakaan. Eli ovat saaneet pudotettua painoansa. Itse kokeilin toissakesänä pari viikkoa ihan mielenkiinnosta karppausta ja totta - pari kiloa lähti itseltänikin. Kesällä karppaaminen on aika helppoakin, kun ei välttämättä tarvitse perunaa, riisiä tai pastaa grilliruokien seuraksi vaan salaatit korvaavat silloin perunan. 
Käväisin silloin tutkimassa kaikkia karppausreseptejä ja mieleeni jäi tämä pizzapohja, jonka toiset kehuivat maasta taivaaseen ja toisten mielestä se ei ollut mistään kotoisin. Ehkä enemmän oli kuitenkin niitä positiivisia kommentteja. Joten tänään, kun huomasin, että jääkaappiin oli kerääntynyt juustonkannikoita useampikin ja samoin paria eri kinkkua oli jäänyt vähän, oli aika kokeilla tätä pizzaa. Tyttäreni nimittäin sanoi, ettei peruskinkkupiirakkaa tänään syö.
No, maisteluiden jälkeen hän totesi, että otanpa vielä toisenkin palan ja hyvä ettei tämä ole ihan tavallista pizzaakaan. Hyvältä maistui! Pohja oli vähän munakkaan ja piirastaikinan välimuoto, mutta menee varmaan aidon pizzan korvaajana karppaajille.
 
VYÖTÄRÖNMETSÄSTÄJÄN PIZZA - 1 pizza
(karppaus.info.reseptit)
 
1 prk maitorahkaa
1 pss (150 g) emmental-juustoraastetta (itse käytin sekalaisia juustoja: emmentalia, kermajuustoa ja mozzarellaa)
2 kananmunaa
4 rkl vehnä- tai kauraleseitä
3 rkl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Sekoita aineet kulhossa ja levitä lusikalla ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 C 10 minuuttia ensin pelkkää pohjaa. Laita sitten päälle haluamasi täyte ja paista vielä 10-20 minuuttia.
Itse laitoin tänään täytteeksi:
muutama ruokalusikallinen paseerattua tomaattia
vähän pizzamaustetta
kinkkusilppua
pala punaista suippopaprikaa kuutioina
juustoraastetta
 Levitä löysähkö taikina lusikalla leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti