sunnuntai 22. elokuuta 2021

 VANILJA-VADELMAPIIRAKKA

 Olen vallan ihastunut  Valion uuteen Vaniljakreemiin. Uskomattomat helppo käyttää ja hyvän makuinen. Eipä tarvitse olla keittelemässä erikseen ensin vaniljaista vanukasta vaan voi vaan suoraan ottaa purkista paksun kreemin käyttöön.
 
Tein viikko sitten kreemistä herkullisia Pastel de Nata -leivoksia Annin uunissa -ohjeella ja tänään kehittelin vadelmista ja vaniljakreemistä ihanan piirakan. Eipä maltettu antaa piirakan edes jäähtyä kunnolla, kun jo piti päästä maistamaan. Aaah!


VANILJA-VADELMAPIIRAKKA

Pohja:
125 g leivontamargariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 rkl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
vajaa tl leivinjauhetta
(halutessasi 1/2 dl kaurahiutaleita)

Täyte:
rasia puutarhavadelmia (n. 2-3 dl)
1 prk vaniljakreemiä
1 muna
1,5 dl kuohukermaa

 Vatkaa voi ja sokeri sekaisin (itse en saa siitä koskaan kummoista vaahtoa, niinkuin monessa ohjeessa neuvotaan). Lisää muna ja kerma ja sekoita kunnolla. (Tänään unohdin kananmunan pohjataikinasta, muttei haitannut, pohja pysyi ihan hyvin koossa). Sekoita jauhot, leivinjauhe ja jos haluat pohjaan vähän rapeutta, myös kaurahiutaleet. Sekoita jauhoseos taikinaan nopeasti (saa jäädä vähän muruksi).
 Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla rouheasti (itse painelen paperin aina suurin piirtein vuokaan). Voit myös käyttää piirakkavuokaa. Kaada taikinamuru vuokaan ja painele pohjalle ja vähän reunoille.

 Ripottele vadelmat pohjan päälle.
Sekoita kreemi, muna ja kerma kunnolla sekaisin ja kaada seos vadelmien päälle.
Paista 200 C uunissa n. 30-35 min.
Leivinpaperin voi painella vuokaan "vähän sinnepäin" eli ei tarvitse leikellä ja sommitella kummemmin.
Paista, kunnes täyte liikkuu vain vähän heiluttaessa vuokaa.
Siirrä piiras papereineen jäähtyneenä tarjoiluastiaan.
Herkullisia kehvihetkiä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti