sunnuntai 31. tammikuuta 2016

HALLOUMI-KANAA
 Kun katsoo jääkaappiin ja löytää tiettyjä raaka-aineita, on helppo googlailla ainesten perusteella reseptejä netistä. No halloumin ja kanan yhdistelmiä löytyi aika vähän, mutta Henri Alénin resepti kolahti tällä kertaa. Bataatit valmistuivat uunissa samaan aikaan kanojen kanssa ja maissista tuli hyvä, vähän erilainen kastike (ei ehkä yhtä tasainen kuin alkuperäisessä reseptissä, mutta kelpasi). Ja lisukkeeksi tein vielä ruusukaalipaistosta, johon tällä kertaa laitoin ruusukaalien lisäksi sipulia, valkosipulia ja vähän pinaattia. Kokonaisuus toimi tosi hyvin eli jälleen kerran: suosittelen! Aloita valmistus kastikkeesta ja jatka sen jälkeen bataatilla ja kanalla. Ruusukaalilisukkeen ehdit tehdä kun kastike porisee ja kanat ovat uunissa.
HALLOUMI-KANA

4 broilerin rintaleikettä
1 pkt halloumi-juustoa
suolaa
mustapippuria
öljyä tai voita paistamiseen

bataatti
öljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

 Viipaloi bataatti noin sentin paksuisiksi kiekoiksi ja kuori ne ohuelti (1-2/ruokailija). Laita uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle vähän öljyä, sormisuolaa ja mustapippuria.

 Leikkaa broilereihin viillot sivulta keskellepäin, että niihin muodostuu taskut. Viipaloi halloumi 8:aan osaan. Aseta kaksi juustoa jokaiseen taskuun. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. 
 Paista leikkeisiin pannulla kaunis väri molemmille puolille. Laita leikkeet uunivuokaan bataattien viereen.
 Paista 180 C uunissa 20 minuuttia.
Kokoa annos siten, että laitat ensin kastiketta leveäksi raidaksi lautaselle. Laita osittain sen päälle bataattikiekko ja sen päälle puoliksi leikatut kanat. Aseta sivuun vielä ruusukaalilisuketta tai halutessasi vaikka vihreä salaatti.
MAISSIKASTIKE

1 pss (200g) pakastemaissia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
1 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
suolaa
valkopippuria
voita

 Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Laita voita kattilaan ja kuullottele sipuleita vähän aikaa. Lisää maissit ja anna sulaa. Lisää kerma, kanaliemi ja hunaja ja anna poreilla hiljaa ilman kantta puolisen tuntia. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittajalla ja mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Älä laita heti kaikkea sitruunamehua, vaan maistele välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti