torstai 14. tammikuuta 2016

BURRITO, ENCHILADA ...
 Meksikolaisten tai texmex -ruokien kanssa on aina sama juttu. Tuntuu, että vauhti vain kiihtyy syödessä. Maut vievät mennessään! Ja nimet sitten, tacot ja nachot ja burritot ja enchiladat... oih! Piti oikein tarkistaa, että mitä tänään tuli tehtyä ja siis enchiladat pääsivät lautaselle. Burrito on maissitortilla, jonka sisään kääritään liha- tai kasvisseoksia ja syödään sellaisenaan ja enchilada on muuten aika samanlainen, mutta "kääryle" useimmiten gratinoidaan juustolla ja/tai tomaattikastikkeella ja kuorrutetaan uunissa.

 Tänään siis valmistin kanaa tacomausteseoksessa ja koska sitä oli aika vähän, päätin tehdä reilun annoksen kasviksia lisäkkeeksi. Ne yhdessä juustoraasteen ja tacokastikkeen kanssa antoivat ruokaisan ja herkullisen maun enchiladoihin. Kasviksista voit käyttää mitä haluat eli kaikkia näitä aineita ei tarvitse olla.

KANAENCHILADAT (tästä annoksesta tulee 4 reilua enchiladaa)

maissitortilloja, 1-2 / ruokailija
Kanatäyte:
n. 300 g kanasuikaleita
öljyä
1 pss tacomausteseosta
Kasvistäyte:
kourallinen pitkiä, vihreitä papuja
1 sipuli
n. 10 cm pätkä purjoa
1 punainen paprika tai puolikas isosta suippopaprikasta
1 iso lehtikaalin lehti
kourallinen pinaattia
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
rouhittua mustapippuria
1-2 rkl balsamicoa
Lisäksi 
tacokastiketta
juustoraastetta
creme fraichea
salaattia
tomaattia

 Paista kanasuikaleet kypsiksi parissa ruokalusikallisessa öljyä. Kaada päälle tacomausteseos ja lisää desi vettä. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat kasvistäytteen.
 Pilko pavut noin kolmeen osaan ja keitä kiehuvassa vedessä n. 5-10 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita odottamaan. Kuori ja halkaise sipuli. Viipaloi sipuli suikaleiksi. Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja suikaloi paprika. Irrota lehtikaalista paksu keskiruoti ja leikkaa kaalia myös suikaleiksi, samoin pinaatin lehdet.
 Kuumenna pannulla öljyä ja laita sipuli, purjo ja paprika kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Kun ne ovat vähän pehmenneet lisää sekaan pavut, lehtikaali ja pinaatit. Sekoittele ja vähän ajan kuluttua mausta suolalla, sokerilla ja balsamicolla. Sekoita ja ota pois liedeltä, kun balsamico on ehtinyt kiehahtaa.
 Ota maissitortilla, laita päälle pitkittäin keskelle vähän kanaa, sitten kasvistäytettä, pari teelusikallista tacokastiketta ja juustoraastetta. Kääri rullalle, liitoskohta alaspäin ja laita uunivuokaan. Tee samoin seuraaville.
 Laita päälle vähän juustoraastetta ja kuumenna 200 C uunissa n. 15 minuuttia. Nauti salaatin ja tomaatin sekä creme fraichen kanssa.
Kasvikset saavat jäädä napakoiksi ja säilyttää värinsä.
Laita tortilloille reilusti täytettä, mutta vain sen verran, että saat rullattua ne uunivuokaan.
Juustoraastetta voi olla päällä enemmänkin, mutta pääasia on, että juustoa tortillojen sisällä on sopivasti ja se sulaa sitoen muut ainekset yhteen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti