keskiviikko 3. helmikuuta 2016

ARJEN PELASTAJA; MUNAKAS
 Arki-ilta, ryntäät kotiin, hirveä nälkä, kaapissa ei mitään valmista. Jos käy hyvin, siellä voi olla keitettyä riisiä tai perunaa tai nuudelia, joita on jäänyt tähteeksi edelliseltä aterialta. Tai pala lihaa, jauhelihapihvi tai kanan rintafile. Niistä syntyisi pyttipannu tai paistettu riisi-/nuudeliannos.
 Tai sitten voi olla, että sinulla on muutama kananmuna, vähän keitettyä parsaa, pari nakkia, paketissa pari pekonin siivua. Jälkimmäisiä löytyi meiltä tänään jääkaapista, joten kaikki kimppaan, pannulle - ja ilta on pelastettu! (Alla simppeli resepti, lähinnä nuorisolle tai ensikertalaisille.)

ARKIMUNAKAS (yhdelle)

2 kananmunaa
2 rkl maitoa
öljyä tai voita paistamiseen
2 nakkia
1/2 sipuli (tai kevätsipulia tai vast.)
mahdollisesti jotain keitettyä kasvista (meillä siis parsaa)
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä maustamiseen (meillä ei ollut)

raejuustoa tai juustoraastetta
(pekonisiivu)

 Riko kananmunat pieneen kulhoon. Lisää maito, ripaus suolaa ja mustapippuria. Vatkaa kevyesti sekaisin haarukalla.
 Viipaloi nakit ja silppua sipuli. Pilko pienemmäksi keitetyt kasvikset.
 Laita pannulle vähän öljyä ja lisää nakit, sipulit ja kasvikset. Paista vähän aikaa, kunnes nakit saavat vähän väriä ja sipulit pehmenevät.
 Kaada munaseos pannulle. Sekoittele vähän aikaa, jätä hyytymään miedolla lämmöllä vähäksi aikaa. Ota joku laakea kansi tai lautanen ja laita se pannun päälle. Käännä koko juttu ylösalaisin ja valuta sen jälkeen munakas takaisin pannuun, että myös toinen puoli paistuu vähän.
 Tarjoile paistetun pekonin (meillä uunissa 200 C n. 10 min) ja raejuuston tai juustoraasteen kanssa. 
Kuullottele ensin nakit, sipulit ja parsa (tai joku muu) paanulla vähän aikaa.
Kaada munaseos päälle, sekoittele vähän aikaa ja anna hyytyä.
Herkullinen, täyttävä annos valmiina!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti