lauantai 9. tammikuuta 2016

RAHKAA KAHDELLA TAVALLA JÄLKIRUOKIIN
 Pakastinta sulatellessa tuli loppiaisena mietittyä taas pakkaseen hamstrattujen marjojen määrää. Ja että nyt täytyy alkaa aktiivisesti myös käyttää niitä. Rahkan avulla sain syötettyä meille marjoja parillakin tavalla.
VANILJARAHKAA JA MARJOJA

1 prk maustettua vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

3-5dl marjoja (meillä mustikoita ja puutarhavadelmia)
1 LU Bastogne-keksi / annos

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokeri.
Murskaa annosmaljan pohjalle yksi Bastogne-keksi, laita päälle rahkaseosta pari reilua lusikallista ja viimeiseksi vähän sulaneita mmarjoja.
MUSTIKKAKEITTOA JA VANILJARAHKAA

1 dl vettä
5 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
Suurus:
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

 Laita desi vettä ja mustikat suoraan pakasteesta kattilaan. Anna sulaa ja kiehua, kunnes marjat pehmenevät. Lisää sokeri ja anna sulaa. Siivilöi marjat ja laita mehu takaisin kattilaan.
 Ota kylmää vettä desi ja sekoita siihen perunajauhot hyvin. Valuta perunajauhosuurus ohuena nauhana samalla sekoittaen mustikkamehun sekaan. 
 Laita kattila liedelle ja anna kuumentua siten, että seos pulpahtaa ja paksuuntuu. Älä keitä. 
 Anna jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljarahkan kanssa. Tai juo kylmänä. 
 Jos haluat tehdä paksumpaa kiisseliä keiton sijaan, käytä 4 rkl perunajauhoja.
Nautinnollisia jälkiruoka- ja välipalahetkiä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti