torstai 1. tammikuuta 2015

KAHDEN SUKLAAN KONVEHDIT
  Tyttäreni on kekseliäs ja viitseliäs ja kun meille oli tulossa vieraita, hän ajatteli täydentää tarjoiluja itse tehdyillä suklaakonvehdeilla. Pienet silikonimuotit vaativat kärsivällisyyttä tekijältä, mutta niin kuin melkein aina: lopputulos palkitsee!
KAHDEN SUKLAAN KONVEHDIT PISTAASEILLA

Valkosuklaata
Pistaasipähkinöitä

Suklaaganache
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl kermaa
2 tl kaakaojauhetta
½ vaniljatangon siemenet

Sulata kattilassa voi, ota pois liedeltä ja sekoita paloiteltu suklaa sekaan sulamaan. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti. Laita kattila kylmään veteen jäähtymään ettei suklaa kuumene liikaa ja rasva eroitu massasta.

Ota valkosuklaa ja sulata se varovasti mikrossa. Kaada valkosuklaata muotteihin ja kääntele muotteja käsissäsi siten, että suklaata valuu joka puolelle sisäreunoihin ja pohjaan. Anna jähmettyä vähän aikaa kylmässä.
Täytä jähmettyneet suklaamuotit ganachella (ei kuitenkaan liian täyteen, että saat valutettua päälle vielä valkosuklaata kanneksi.
Hienonna pistaaseja veitsellä ja painele niitä vähän jokaiseen konvehtiin.
Laita jääkaappiin jähmettymään. Irrota täysin jähmettyneenä muoteista ja aseta tarjolle. Nauti!

Täytteeksi tehty suklaaganache on ihanaa ja herkullista vaikka sellaisenaan, mutta aikamoisen tuhtia!
Kahvin kanssa nautittuna vie kielen mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti