tiistai 6. tammikuuta 2015

KEVYESTI ALKURUOKANA TAI PÄÄRUOKANA
LINSSI-KASVISRÖSTIT MINTTURAITA
 Operaatio "kevennetään keittiössä" jatkuu vaihtelevalla menestyksellä. Veden juomista olen lisännyt tänä vuonna oikein urakalla. Olen aina ollut huono juomaan vettä, mutta siinä olen nyt siis terästäytynyt. Ja nyt siis ainakin harkitsen jonkun verran, mitä kokkaan ja syön ja tarjoan perheelle.
Tänään tein alkuruoaksi - niin niin, olisi mennyt varmaan pääruokanakin - linsseistä ja juureksista röstejä ja niiden kanssa raikasta mintturaitaa. Röstitaikina ei ollut "taikinaa" nähnytkään eli pysyi tosi huonosti koossa, mutta maltilla tästäkin selvittiin. Mahtava maku rösteihin tuli ja mintturaita raikasti kokonaisuutta. 
Itämaiset mausteet ja mintun raikkaus täydensivät toisiaan.
Käytä tähän kypsiä linssejä, valuta ja huuhtele ne ensin.
LINSSI-KASVISRÖSTIT

1 prk Go Green vihreitä linssejä
2 porkkanaa 
3 perunaa
1 sipuli
1 chilipalko
1 rkl Garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja

Kuori porkkanat, sipuli ja perunat ja raasta ne raastimella. Huuhtele ja valuta kypsät Go Green linssit. Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki aineet (myös kananmuna ja vehnäjauho) massaksi ja mausta Garam masalalla, suolalla pippurilla.
Muotoile massasta pihvejä ja paista ne miedolla lämmöllä äljyssä kypsiksi. Voit laittaa röstit vähäksi aikaa uuniin (150 g) sitä mukaa, kun paistat loppuja. 
Tarjoa raikkaan mintturaidan kanssa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti