ANNIN COCOSLIMEKANA
Tyttärellä oli visio. Kaupan hyllyllä sen alku tuijotti kookos-limellä maustetun kermapurkin muodossa. Sen toteuttamiseen vaadittiin vähän pilkkomista, vähän mausteita, vähän maistelua. Kaksi kokkia ja tällä kertaa parempi soppa! Tai kastike. Edelleen ihailen nuorten ennakkoluulotonta suhtautumista kokeilemiseen ja ainakin meillä, tyttäreni Annin tarkkaa makuaistia. Kun pitää miettiä mitä tähän vielä lisäisi, että maut olisivat kohdallaan. Ja nyt ne taas kerran olivat!
Oma osuuteni oli pilkkominen ja bataattiranskalaisten kääntely välillä uunissa. Sekä nautiskelu!
COCOSLIMEKANAA BATAATTIRANSKISTEN KANSSA
n. 450 g broilerin filesuikaleita
öljyä tai juoksevaa margariinia
suolaa
chilirouhetta
chili-lime-mausteseosta
rouhittua valkopippuria
rouhittua mustapippuria
kourallinen vihreitä papuja
3 kevätsipulin vartta
1 pieni purkki ananasrenkaita tai -paloja
n. ½ limen mehu
1 prk cocoslime -maustettua ruokakermaa
n. 1 dl kuohukermaa
Ruskista broilerit öljyssä. Mausta suolalla, chileillä ja pippureilla. Katko pavuista kärjet ja puolita pavut. Silppua kevätsipulit pieniksi. Lisää ne kanojen sekaan ja kuullottele vähän aikaa.
Lisää cocoslimekerma ja sekoittele n. 10 minuuttia. Lisää pilkotut ananakset ja limen mehu sekaan. Lopuksi lisää kuohukerma ja kiehauta. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti