tiistai 27. tammikuuta 2015

KASVISPIZZAA - EI TOMAATTIA
 Olen usein miettinyt mikä tekee pizzasta niin vastustamatonta. Tietenkin se ihana tuoksu, joka uunista leviää on ykkösenä. Ja seuraaviksi olen päätynyt rapeaan pohjaan ja runsaaseen juustomäärään.
Täytteissähän jokaisella on omat suosikkinsa, niistä tuskin sopii kiistellä. Tällä kertaa sain inspiraation uusimmasta Kotivinkki-lehdestä, joten meillä pizzaan pääsi tänään kasviksia ja paljon juustoja. Tomaattikastiketta ei laitettu ollenkaan ja etukäteen vähän epäilin pizzan mehevyyttä. Turhaan! Yksi parhaimmista pizzoista ikinä!
Toisen pizzan juustona oli emmentalin lisäksi mozzarellaa ja toisessa valko- ja sinihomejuustoa. Homejuustopizzaa innostuimme kokeilemaan myös viikunahillon kanssa ja aika mielenkiintoinen, mutta hyvän makuinen kokemus sekin.
PINAATTI-SIENI-PIZZA (2 pyöreää pizzaa)

Pohja:
2½ dl lämmintä vettä
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa
-
½ dl öljyä
½ tl suolaa
½ dl ruisjauhoja
n. 4-5 dl vehnäjauhoja
Täyte
1-2 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
½-1 pss pakastepinaattia
iso kourallinen Baby pinaattia
n. 1 dl pakastesieniä (meillä suppilovahveroita)
tai herkkusieniä
½ tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
rouhittua valkopippuria
emmental-juustoraastetta
oliiviöljyä
Pizza 1
mozzarella-pallo
sormisuolaa
Pizza 2
valkohome- ja sinihomejuustoa

Tee ensin pohja. Sekoita lämpimään (42 C) veteen sokeri ja 2 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna seistä n. 10 min, kunnes seos vähän kuplii.
Lisää öljy, suola ja ruisjauhot. Sen jälkeen lisää pikkuhiljaa vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan ainakin reiluksi puoleksi tunniksi tai vaikka koko tunniksi.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Silppua myös Baby pinaattia hieman. Kuullota öljyssä sipuleita vähän aikaa ja lisää sekaan vähän sulaneet pakastepinaatti sienet. Anna sulaa ja nesteen haihtua melkein kokonaan. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi Baby pinaatit ja sekoittele vain hetken. Ota pannu pois liedeltä. 
Jaa kohonnut taikina kahtia ja kauli ne ohuiksi levyiksi. Laita levyt uunipellille, jonka päälle olet laittanut ohuesti öljytyn leivinpaperin. Levitä taikinalevyille pinaatti-sienitäytettä ja sen jälkeen emmentaljuustoa haluamasi määrä. Lisää sen jälkeen toisen pizzan päälle mozzarella-kiekkoja ja toisen pizzan päälle homejuustoa reiluina paloina. Valuta molempien päälle ohuelti oliiviöljyä ja lisää vielä vähän sormisuolaa mozzarella-pizzaan.
Paista 250 C (230 C kiertoilmauunissa) n. 10 minuuttia, kunnes reunat ruskistuvat ja pohja on kypsä.

Kuullottele sipulit, lisää pakastepinaatit ja -sienet. Mausta ja lisää lopuksi Baby pinaatit. 
Mozzarella-pizza menossa uuniin.
Homejuuston ystävän pizza. 
Mehevä, muhkea pizza tuoksuu huumaavasti.
Kristillinen tasajako - syömään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti