lauantai 24. tammikuuta 2015

LOHIPULLAT THAIMAALAISITTAIN
 JA NUUDELIWOKKI
 Istuminen kampaajalla on tosi rentouttavaa. Oma kampaajani, Anna, on ihana, höpöttelee, kyselee, kertoilee.. naureskellaan yhdessä tälle elämälle ja sen ihmeellisyyksille. Samalla selailen lehtiä ja silmäilen niistä kuvia ja isolla kirjoitettuja tekstejä (niin siis kukaanhan ei pidä silmälaseja kampaajalla eikä ainakaan myönnä, että sellaisia edes tarvitsisikaan). Ja aina - oli lehti mikä hyvänsä - silmäni päätyvät ruokakuviin. Ja sitten tihruilen, että mikä ruoka ja miten tehty ja mitä aineita.
Ei varmaan liene kellekään yllätys, että siitä sitten singahdin hiukset jälleen paremmassa kuosissa kauppaan kalaostoksille. Koska löysin lohireseptin. Eikä minkä tahansa reseptin, vaan taas kerran sellaisen, joka johdattaa ajatukset tulevaan lomamatkaan... kuukausi enää!
Pientä wokkihässäkkää kylkeen ja lohipyörykät thaimaalaisittain olivat valmiina hyökkäämään valloitusretkelleen!
Annoksesta riitti kolmelle norminälkään eli jos enemmän syöjiä ja isompi nälkä- tuunaa annosta isommaksi!
LOHIPYÖRYKÄT THAIMAALAISITTAIN (n. 18 pientä pyörykkää)

n. 500 g lohta jauhettuna
3 valkosipulin kynttä
½ ruukullista korianteria
1 tl kalakastiketta
1 tl sweet chili kastiketta
½ tl suolaa
n. 2 dl öljyä
1 rkl kalakastiketta

Jauha lohi esim. monitoimikoneessa. Silppua valkosipulinkynnet ja korianteri silpuksi. Lisää mausteet.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Kuumenna öljy wokkipannussa (tai pienessä kattilassa) ja ota kahdella lusikalla pieniä nokareita ja pudota ne varovasti kuumaan öljyyn. Käännä pyörykät ja anna ruskistua nopeasti toiseltakin puolelta. Laita pyörykät uunivuokaan. Laita pyörykät uuniin 10 minuutiksi sitten, kun alat valmistaa nuudeliwokkia.
Kun otat pyörykät uunista, ripottele niitten päälle ruokalusikallinen kalakastiketta ja halutessasi korianterin lehtiä. 

NUUDELIKASVISWOKKI

2-3 kerää täysjyvänuudeleita
1 porkkana
½ suippopaprika
3 kevätsipulin vartta
kourallinen sokeriherneitä
½ chilipalkoa
kourallinen lehtikaalia (tai pinaattia)
1 tl kalakastiketta
½ tl chiliä
rouhittua mustapippuria
1 rkl sweet chili kastiketta
½ dl vettä
öljyä paistamiseen


Laita nuudelit kiehumaan pariksi minuutiksi. Viipaloi kaikki ainekset ohuiksi tikuiksi (ennen kuin paistat lohipullat). Kun laitat lohipullat uuniin, kuumenna öljy wokkipannussa, laita pannuun ensin porkkana- ja paprikasuikaleet. Kuullottele vähän aikaa. Lisää muut aineet ja mausteet sekä vesitilkka. Sekoittele. Lisää sekaan nuudelit. Sekoita ja tarjoile lohipyöryköitten sekä thai sweet chili -kastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti