sunnuntai 11. tammikuuta 2015

KANACASHEW-WOKKI JA HELPPO TIRAMISU






Viikonloppuna on aikaa pilkkoa ja silputa ja viipaloida. Ruoan laittoon liittyy monia vaiheita ja itselleni ruoan valmistelu on yksi mieluisimmista. Voi kaikessa rauhassa keskittyä raaka-aineisiin.
Tämän illan ruoka-ajatus lähti tulevasta matkasta. Vajaa pari kuukautta, niin suuntaan Thaimaan lämpöön eli jotain sen suuntaista oli toiveena. Seuraavaksi jääkaapille tutkimaan, onko mitään sellaista, josta saisi matkafiilistä alkuun. Ja olihan siellä. Eli taas kerran kokkailua niistä aineksista, mitä löytyy. Voit siis kotonakin säveltää sen mukaan, mitä on.
Jälkiruoka tuli myös kaapin sisällön mukaan eli jääkaapista löytyi vielä yksi tiramisu-rahkapurkki, joten siitä saatiin aikaiseksi jälkiruoka - ei niin thai-tyyliin, mutta matkailu avartaa! 
KANA-CASHEW-WOKKI

n. 400 g broileria
1 iso porkkana
papuja
½ punainen suippopaprika
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 chilipalko
öljyä
Mausteet:
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 tl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 tl inkivääriraastetta
2 rkl sweet chili kastiketta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

kourallinen cashew-pähkinöitä
täysjyvänuudeleita
ruohosipulia

Pilko kaikki ainekset suikaleiksi tai pieniksi paloiksi.
Laita nuudelit kiehumaan ja valuta ne vähän ennen kuin ovat kypsiä odottamaan.
Kuumenna wokkipannussa öljyä ja laita ensin kuullottumaan sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää vähän ajan kuluttua porkkanasuikaleet ja sekoittele. Lisää seuraavaksi paprikat ja pavut, sekoittele muutama minuutti. Ota kaikki vihannekset vähäksi aikaa eri astiaan ja laita kanat ruskistumaan. Paista palat joka puolelta ja lisää sitten mausteet. Sekoittele. Lisää vihannekset takaisin ja sekoita. Lisää valutetut nuudelit ja murskaa lopuksi päälle cashew-pähkinöitä. Laita lopuksi päälle ruohosipulisilppua ja tarjoile. 

HELPPO TIRAMISU

1 dl vispikermaa
1 prk tiramisu-rahkaa
2 rkl sokeria
2-3 Digestive-keksiä (tai kaura- tai marie-keksejä)
(kahvia, kahvilikööriä tms.)
kaakaojauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tiramisu-rahka ja sekoita. Mausta sokerilla. Murenna lasin tai tarjoilukulhon pohjalle keksiä. Lisää keksimurujen päälle ruokalusikallinen kahvia tai jotain likööriä halutessasi. Lusikoi keksimurujen päälle rahkaseosta reilusti. Murenna vielä päälle vähän keksimuruja ja siivilöi lopuksi kaakaojauhetta. Anna maustua jääkaapissa vähän aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti