maanantai 12. tammikuuta 2015

KEVYTTÄ JAUHELIHASTA ARKEEN
 Keskustelin tänään päivällä ystäväni kanssa kevyestä ruoasta ja hiilareitten vähentämisestä (ja tietty vähän Kissi Vähähiilaristakin). Joka tapauksessa keskustelun ideana oli se, miten saisi muutaman kilon siirrettyä kropan ulkopuolelle näin vuoden alkajaisiksi. Ajattelin kyllä, että pääsisikö helpoimmalla, jos kasaisi lautaselle tonnikalaa vedessä, ananasta ja raejuustoa. Ei ihan kuitenkaan tällä kertaa, kun kaapissa oli jauhelihaa - aika vähärasvaista sekin onneksi. Siitä sitten vähän chili con carne -tyyppistä ateriaa aloin kokoilemaan. Ja niin kuin yleensä, tämäkin on niitä ruokia, jotka syntyvät parhaiten niistä aineksista, joita kaapista löytyy (kunhan edes joitain kasviksia on).
Tarjoa lisänä keitettyjä ohrahelmiä (tai täysjyväpastaa, -nuudeleita tai riisiä) sekä raejuustoa.
KEVYT JAUHELIHA-PAPUPATA

400 g jauhelihaa (vähärasvaista)
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 iso porkkana
(1 chilipalko)
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 pss taco mausteseosta + 1½ dl vettä

Voit laittaa ensin ohran kiehumaan. Ruskista jauheliha ilman rasvaa pannussa. Lisää pieniksi pilkotut sipuli ja valkosipulit. Kuullottele vähän aikaa lihasta irronneessa rasvassa. Jos sinulla on iso paistinpannu, voit tehdä koko padan pikku hiljaa aineksia lisäillen. Jos taas sinulla on pieni pannu, siirrä ainekset kuullottelun jälkeen kattilaan.
Lisää seuraavaksi silputtu chili ja raastettu porkkana. Anna niittenkin vähän pehmentyä. Lisää mausteseos kaiken päälle, sekoita ja lisää vesi. Sekoita. Lisää viimeiseksi pavut kastikkeineen ja anna olla pienellä lämmöllä sen aikaa, kun ohra valmistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti