perjantai 30. tammikuuta 2015

TAMMI-HELMIKUU TUO BLINIT,
 NYT VOHVELIRAUDALLA
 Olen tehnyt blinejä aiemminkin, helmikuuhan on perinteisesti bliniaikaa ja tässä ( klik ) viime vuoden kokkailut. Muuten mentiin aikalailla saman kaavan mukaan, mutta osan blineistä tein tällä kertaa vohveliraudalla. Meillä ruokailijoiden äänet jakautuivat tasan, kun äänestettiin siitä, kummalla tulee paremmat blinit - vohveliraudalla vai valurautapannulla. Kannattaa siis kokeilla molempia. Vohveliraudalla on se etu puolellaan, että voidaan istua kaikki pöydän ääressä, seurustella ja odotella "blinivohvelin" paistumista. Ja sen voi jakaa "sydämellisesti" useamman syöjän kesken.
Maistuivat kyllä hyvältä nämä valurautapannulla tehdyt blinitkin!
Sydämiä tarjolla - ja ihanaa kuohuviiniä!

BLINIT VOHVELIRAUDALLA

2 dl maitoa
10 g hiivaa
1 tl sokeria
1½ dl tattarijauhoja
½ dl vehnäjauhoja
-
1 keltuainen
2 dl kermaviiliä
½ tl suolaa
1 valkuainen

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sen jälkeen sokeri ja jauhot. Anna turvota noin tunnin ajan huoneen lämmössä.
Lisää sen jälkeen seokseen keltuainen, suola ja kermaviili. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen taikinaan.
Paista joko blinipannulla tai vohveliraudalla pinnalta rapeiksi paistuneita blinejä.
Tarjoile heti lisukkeiden kanssa.
Tästä annoksesta tuli 4 valurautabliniä ja 5 vohvelirautabliniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti