YRTTIÖLJY,RAPEAKSI PAISTETTU LOHI
JA KASVISPYREET
Tytär oli tulossa perjantaina viikonlopuksi kotiin ja kun kysyin, mitä ruokaa voisin tehdä, oli toivomuksena: jotain erilaista. Tällä tarkoitettiin kuulemma sitä, että opiskelija kokkaa itse "tavallisia" ruokia, joten kotona voisi olla jotain erilaista. Eipä siis ollut kovinkaan tarkat toiveet, joten kaupasta tarttui vähän kaikkea mukaan.
Perjantai-illaksi päädyin rapeaksi paistettuun parmesan-loheen ja pitkään mietin mitä sen kanssa tarjoaisin. Tytär ei ole kovinkaan suuri perunafani, mutta kaikki muut kasvikset ja juurekset käyvät. Värit ratkaisivat tällä kertaa kukkakaalin ja punajuuren eduksi. Eli halusin lautaselle energisoivia värejä! Ripaukset yrttiöljyä kalalle ja voilá! aikamoisen herkullinen ateria oli siinä.
YRTTIÖLJY
½ dl oliiviöljyä
basilikaa
tilliä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
Laita öljy, yrttien lehdet ja mausteet tehosekoittimeen. Surauta sileäksi ja maista, tarvitseeko lisätä jotain mausteita.
KUKKAKAALI- JA PUNAJUURIPYRE
kukkakaalia punajuuria
vettä vettä
ruokakermaa ruokakermaa
suolaa suolaa
mustapippuria salottisipuli
Kuori punajuuret ja pilko sekä kukkakaalit että punajuuret ja salottisipuli. Keitä vähässä vedessä erikseen melkein kypsäksi. Soseuta sauvasekottajalla molemmat vuorotellen ja lisää loppuvaiheessa ruokakermaa ja mausteet. Voit tehdä pyreet valmiiksi ja lämmittää niitä vähän, jos ne ehtivät jäähtyä, kun paistat lohen.
KUKKAKAALI- JA PUNAJUURIPYRE
kukkakaalia punajuuria
vettä vettä
ruokakermaa ruokakermaa
suolaa suolaa
mustapippuria salottisipuli
Kuori punajuuret ja pilko sekä kukkakaalit että punajuuret ja salottisipuli. Keitä vähässä vedessä erikseen melkein kypsäksi. Soseuta sauvasekottajalla molemmat vuorotellen ja lisää loppuvaiheessa ruokakermaa ja mausteet. Voit tehdä pyreet valmiiksi ja lämmittää niitä vähän, jos ne ehtivät jäähtyä, kun paistat lohen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti