sunnuntai 2. marraskuuta 2014

UUNIRUOKIA SUNNUNTAINA
 Sunnuntai oli tuhruisen sateinen, mutta kaikenlaista touhuttavaa oli vielä ennen talven tuloa. Tänään saatiin vihdoin laitettua puutarhakalusteet terassilta säilöön ja sillä aikaa ruoka tuli kuin itsekseen uunissa. Vuorossa oli tänään lihamureke, josta tein tällä kertaa "pelkistetyn" version eli sisälle en upottanut mitään. Sillä aikaa, kun uuni lämpeni, ehdin sekoittaa mureketaikinan ja sillä aikaa, kun mureke oli uunissa, ehdittiin touhuta pihalla. Lisäkkeeksi tein murekkeen valmistumisen loppuvaiheessa yksinkertaisesti porkkanaraastetta ja lämmintä papu-sipulilisuketta.
 Illalla oli vuorossa naudan sisäpaisti. Päätin tehdä siitä Merimiespihviä, mutta perunoita ei ollut montaakaan jäljellä. Lisäsin siis porkkanoita joukkoon ja tietysti sipulia reilusti. Puolitoista tuntia uunissa sai aikaan ihanan tuoksun koko taloon. Ja sitten olikin vuoro kisailla siitä, kuka saa päällimmäiset rapeat lihat! Lautaselle vielä vähän karpalohilloa (puolukkakin olisi sopinut hyvin) ja taas päästiin syömään!



Sateisen harmaa sunnuntai kirkastuu kummasti, kun on hyviä, haudutettuja ruokia tarjolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti