keskiviikko 19. marraskuuta 2014

PIKKUJOULUAIKA LÄHESTYY-
JÄLKIRUOKANA LUUMU-PIPARI-MALJA
 On sitten juhla tai arki, meillä kysellään kotona, että olisiko mitään jälkiruokaa. Siksi jääkaapista löytyy useimmiten joku maustettu rahka ja herkkukaapista (mitä, eikö teillä ole herkkukaappia ;) ) jotain keksejä. Tällä hetkellä piparit toimittavat keksien virkaa, joten pikaisesta jälkiruoasta tuli varsin jouluisen makuinen. Ja etenkin, kun rahkana oli luumulla ja kanelilla maustettu versio. Siis simppeliä ja herkullista ja muunneltavaa. Koristeluun olisi voinut myös tomusokeroittaa muutaman karpalon tai puolukan, jolloin makea olisi saanut jotain kirpeää vastapainoksi. Kokeilkaa erilaisia yhdistelmiä rohkeasti!
LUUMU-PIPARI-MALJA

2-3 piparia/syöjä
(1 rkl kahvia/syöjä)
1 prk luumukanelirahkaa
1 dl Flora vanillaa
2 rkl sokeria
2 tl Wiener nougat -crushia

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon ja mausta sokerilla.
Ota tarjoiluastioiksi laseja ja murskaa jokaisen pohjalle 1-2 keksiä. Kostuta halutessasi ruokalusikallisella kahvia. Laita seuraavaksi 2-3 ruokalusikallista rahkavaahtoa ja ripottele sen päälle teelusikallinen Wiener nougat crushia.
Tee seuraava kerros: murskaa yksi pipari crushin päälle, älä kostuta, lisää 2-3 rkl vaahtoa ja koristele crushilla tai marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti