torstai 20. marraskuuta 2014

POHJALLA ON VÄLIÄ - DURUMVEHNÄÄ PIZZAAN
 Olen sellainen peruskokkailija, ei kovin kummoisia tai ihmeellisiä mausteita tai aineksia vaan aika perusjutuilla mennään. Niinpä pizzapohjaan (jonka siis aina teen kyllä itse) olen tähän asti käyttänyt ihan tavallisia vehnäjauhoja. Viikonloppuna kauppakoriin ilmestyikin sitten yllättäen Durum-vehnäjauhopaketti.
Pohjasta on aina tullut erittäin hyvä tavallisillakin jauhoilla, mutta kaikkea pitää kokeilla. Hauskaa oli todella huomata ero tavallisiin jauhoihin; kellertävä väri ja hienon hiekan tapainen koostumus. Ja näitä jauhoja tarvitsi suhteessa vähemmän kuin tavallisia. Miehen mukaan ehdottomasti parempi pohja kuin aiemmin. Itse olen vähän kahden vaiheilla, kumpi olisi parempi...Joka tapauksessa kaulin pohjan oikein ohueksi ja paistoin rapeaksi.

Täytteitä laitettiin taas kahdenlaisia eli kullekin oman makunsa mukaisesti. Toiseen kanaa bbq-kastikkeella ja toiseen tonnikalaa ja katkarapuja. Kuola valuu vieläkin pelkästä ajatuksesta, että miten pizza voikin olla niin hyvää! 
DURUM-KANAPIZZA

Pohja
3 dl lämmintä vettä (42 C)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rkl öljyä
n. ½ pussia kuivahiivaa
n. 6-7 dl durum-vehnäjauhoja
Päälle
paseerattua tomaattia
pizzamaustetta
sipuli
suippopaprika
ananasta
broilerin suikaleita
öljyä
suolaa
sweet heat barbeque -maustetta
bbq-kastiketta
ketsuppia
reilusti juustoraastetta

Tee ensin pohjataikina. Laita kulhoon lämmin vesi ja lisää sinne suola, sokeri ja öljy. Lisää 3 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita nesteen kanssa tasaiseksi. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa koko ajan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on tasaisen kimmoisaa. Laita valmis taikina esim. mikroon, ovi kiinni, ei lämpöä päälle. Sain vinkin kerran naapuriltani ja se on ollut tosi toimiva; vedoton paikka, joka pitää lämmön sisällään.
Suikaloi paprika ja sipuli. Kuullota molempia vuorotellen vähän aikaa ja laita sitä mukaa sivuun. Paista seuraavaksi broilerin suikaleet ja pilko paloja kypsänä pannulla paistinlastalla vielä pienemmäksi. Mausta suolalla ja sweet heat bbq -mausteella ja sekoita. Lisää lopuksi reilusti bbq-kastiketta ja reilu ruokalusikallinen ketsuppia. Sekoita ja laita sivuun vähän jäähtymään.
Ota kaksinkertaiseksi noussut taikina ja kauli jauhojen avulla kahdeksi reilun kokoiseksi pyöryläksi. Laita uunipelleille leivinpaperit, jotka voitelet öljyllä. Laita pizzapohjat papereille.
Täytä haluamillasi täytteillä. Tähän tuli:
pohjan päälle paseerattua tomaattia ja sen päälle ripottelin vähän pizzamaustetta. Sen jälkeen kuullotetut sipulit ja paprikat sekä bbq-kanat. Tyhjiin kohtiin vielä paloiteltua ananasta. Kruunaa koko komeus lopuksi reilusti juustoraasteella.
Paista n. 230-250 C uunissa reilu 10 minuuttia.
Bbq-kanapizza
Tonnikala-katkarapupizza

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti