sunnuntai 28. syyskuuta 2014

OMENA"JUUSTO"KAKKU
 Makea pläjäys ja vielä kerran sain upotettua omenoita leivonnaiseen. Uskomattoman pitkä omenasatokausi on jatkunut vielä näihin päiviin asti ja tuntuu, että kohta on kaikki omppureseptit maan ja taivaan väliltä kokeiltu. Tämän "juusto"kakkutyyppisen reseptin luin tällä viikolla Jen&Nellys blogista ja ehdottomasti piti kuitenkin siis vielä kakkuilla viikonlopun kunniaksi.
Kondensoitu maito on hauska tuote, kun sitä voi käyttää leivontaan ja saa aikaan kinuskisen lopputuloksen. No, miettikää: kinuskia ja omppuja kanelisella twistillä.
Jotain karkeaa olisi voinut vielä kehitellä sekaan... ehkä siis ensi kerralla vähän muokataan. Ehkä voisi murentaa vähän päälle joko niitä pohjassa käytettyjä Digestivejä tai muita keksejä. Tein vähän pienemmän version, mutta tässä (lähes) alkuperäinen resepti.

KINUSKINEN OMENAKAKKU (halk. 24 cm)

Pohja
200g digestive keksiä
1dl voisulaa
ripaus kanelia

Murskaa keksit, lisää voisula sekä halutessasi mausta kanelilla (itse käytin kanelia vain omenasoseessa). Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte
n. 500g kuorittuja, paloiteltuja mahdollisimman happamia omenoita + 1,5 dl vettä

1 tl kanelia
1,5 tlk kondensoitua maitoa

4 munankeltuaista


Keitä kuoritut omenanpalat vedessä pehmeiksi ja soseuta ne. Jäähdytä sose. Lisää kaneli, mutta ÄLÄ sokeria. Lisää kondensoitu maito ja munankeltuaiset. Sekoita kunnolla. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 175 C uunissa n. 25-35 min.
Ota kakku huoneen lämpöön jäähtymään ja anna vielä sen jälkeen sen jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa - mieluummin seuraavaan päivään.
Mausta omenasose kanelilla.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti