AURAINEN PUNAJUURIPIIRAKKA
Eilisiltaisen makean suklaapläjäyksen jälkeen teki tänään mieli jotain suolaista iltapalaa. Varmaan joku puutos meneillään, kun koko ajan pitää jotain olla syömässä ;)
Sain ystävältäni jokin aika sitten punajuuria ja olen niitä paljon jo käyttänytkin, mutta vielä oli kaapissa muutama odottelemassa. Punajuurien ja Aura-juuston makuyhdistelmä on tosi hyvä, joten siltä pohjalta kehkeytyi tämäkin piirakka. Sairaan hyvää, jos minulta kysytään! Hirvittävällä itsehillinnällä iltapala jäi vain yhteen piirakkapalaan :)
AURAINEN PUNAJUURIPIIRAKKA
Pohja:
150 g margariinia
½ dl kauraleseitä
1 dl 3-viljan sämpyläjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja (tai 3 dl vehnäjauhoja, jos leseitä ym. ei ole)
½ tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
½ dl kylmää vettä
Täyte:
2-4 punajuurta (itselläni oli pitkulaisia, joten kaksi riitti)
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
1 dl persiljaa
3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1½ dl 3 juuston kermaa (tai tavallista ruokakermaa)
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
n. 50-100 g Aura-juustoa
kourallinen kurpitsansiemeniä
Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi muruksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti.
Laita irtopohjavuokaan (26-28cm) leivinpaperia siten, että sen saa paineltua myös reunoille. Painele taikina vuokaan siten, että se nouse myös vähän reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottelemaan.
Pese punajuuret ja laita kiehumaan n. 15 minuutiksi. Poista kuoret ja raasta.
Sillä välin, kun punajuuret kiehuvat, silppua sipuli rouheasti ja kuullota sipuli öljyssä. Anna jäähtyä.
Sekoita munat, kermaviili, kerma ja juustoraaste. Silppua persilja.
Paista pohjaa 200 C uunissa n. 10 min.
Ota pohja uunista ja laita ensin punajuuriraaste, sitten sipulisilppu ja sen päälle persiljasilppu. Murusta niitten päälle Auraa haluamasi määrä. Kaada lopuksi muna-kermaseos päällimmäiseksi.
Paista 200 C uunissa n. puoli tuntia.
Anna jäähtyä hetken ja nosta leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti