maanantai 22. syyskuuta 2014


LÄMMIN PAPULISÄKE KIINALAISELLE KANALLE


 Otsikko on vähän harhaanjohtava, sillä kyllä tätä lisuketta voi syödä minkä ruoan kanssa tahansa. Meillä sitä nyt satuttiin nauttimaan lauantaina kahden eri kiinalaisen kanaruoan kera ja siihen tällainen miedohko papu-sipuli-höystö sopi oikein hyvin. Kiinalaiset tunnelmat jatkuivat siis - ja myös palapelin muodossa. Taivaan temppelistä tehty vanerinen palapeli ilman mitään kovin tarkkoja ohjeita valmistui kuitenkin tyttären ahkeroinnilla parin illan aikana. Ja tytär teki myös jälkiruoaksi ihanaa omena-pannacottaa, joka tuosta linkki-reseptistä poiketen tehtiin ilman valkosuklaata. Ateria pitäisi aina lopettaa pieneen herkulliseen jälkkäriin, totesimme jälleen kerran.

PAPU-SIPULIHÖYSTÖ

n. 250 g vihreitä papuja
1 iso sipuli
1 kevätsipuli
öljyä
sormisuolaa

Pätkäise pavuista päät ja keitä n. 3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen tai kaada päälle jääpaloja, että kypsyminen loppuu.
Halkaise sipuli ja viipaloi puolikkaat, että saat pitkiä suikaleita. Silppua kevätsipuli. Kuullota sipulisuikaleita öljyssä kunnes ne pehmenevät vähän. Puolita pavut ja lisää sekaan. Lisää seuraavaksi kevätsipulisilppu ja sekoittele vähän. Ripottele päälle pari hyppysellistä sormisuolaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti