tiistai 2. syyskuuta 2014

SUKLAAMOUSSE JÄLKIRUOAKSI
 Arki-iltanakin voi hemmotella itseään ja perhettään, eikä aikaakaan kulu kauaa. Pirkan lehti oli tänään tullut postilaatikkoon ja sitä selailimme tyttären kanssa. Eikä aikaakaan, kun olimme etsimässä kaapeista tummaa suklaata. Sitä oli (leivontakaappiin varaan aina kaikenlaisia herkkuja ja useimmiten niihin ei kosketa muuten kuin leivontatarkoituksessa) ja myös vispikermaa löytyi purkki. Ja tähänhän ei juuri muuta tarvitakaan. Tytär tosin päätti maustaa moussea vähän oman maun mukaan. Hetki valmistukseen ja tovi jähmettymiseen. Ja makeaa on tarjolla! Nyt täytyy lähteä zumbaan hävittämään vyötärön uimarengasta - että sitä voi sitten taas täytellä uusilla herkuilla :)
SUKLAAMOUSSE PISTAASEILLA
2½ dl vispikermaa
130 g tummaa suklaata
½ tl chilijauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle
muutama pistaasipähkinä

Laita kattilaan 1 dl kermaa ja paloittele suklaa sekaan. Laita levy päälle ja sekoita koko ajan. Kun suklaa alkaa sulaa, ota kattila pois liedeltä ja jatka sekoittamista niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä n. 30 asteiseksi. Vatkaa sillä välin loppu kerma löysäksi vaahdoksi.
Kaada suklaamassa kerman joukkoon ja vatkaa sileäksi. Kaada mousse annosmaljoihin, koristele muutamalla kouritulla, veitsellä pienemmäksi pilkotulla pistaasilla. Laita maljat jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. 

2 kommenttia:

  1. Ei saisi esitellä tällaisia herkkuja, kun tajuttoman väsymyksen painaessa päälle voisin syödä aivan kaiken, joka vähänkään sisältää sokeria tai rasvaa. Suklaasta tai kaakaosta puhumattakaan :D Suklaamousse ja pistaasipähkinät yhdessä ei voi olla muuta kuin taivaallinen herkkupala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anu, joskus arki vaatii herkuttelua. Ja kyllä, yhdistelmä oli NAM!

      Poista