lauantai 27. syyskuuta 2014

PINAATTIMUHENNOS PAISTETUN KALAN KANSSA
 Lauantai-illan lohen lisukkeeksi teki mieli tehdä jotain muuta kuin perunaa. Pienessä lähikaupassamme oli hyvän näköistä pinaattia, joten siitä se ajatus sitten lähti. Kotona oli vielä pari kevätsipulin vartta ja runsaasti oman maan sipuleita, joten niistä ja Philadelphia-juustosta sekä ruokakermasta päätin tehdä muhennoksen. Ihan hirmu hyvän makuista tulikin, joten täytyy tehdä toisenkin kerran tätä!
PINAATTIMUHENNOS

n. 70 g tuoretta pinaattia
2 kevätsipulin vartta
1 sipuli
öljyä/juoksevaa margariinia
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
n. 1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria

Huuhdo pinaatit ja ota suurimmista lehdistä "varsi" ja osa lehtiruotia pois. Leikkaa veitsellä pinaatit silpuksi. Tee samoin sipuleille.
Kuumenna rasvaa pannussa ja laita ensin tavallinen sipulisilppu kuullottumaan. Sekoittele koko ajan. Lisää kevätsipulit ja pinaatit ja sekoittele vähän aikaa. Kun pinaatit ovat vähän painuneet kasaan, lisää Philadelphia-juusto ja anna sulaa sekoitellen koko ajan. Lisää kermaa sen verran, että muhennos ei ole enää kovin paksua (se sakeutuu vielä jonkin verran). Mausta suolalla ja sokerilla. (Jos haluat, voit lisätä valkopippuria, mutta meillä mentiin ilman ja hyvää oli).
Anna olla miedolla lämmöllä pannulla sen aikaa, kun paistat kalat.

Taita lehtiruodit irti varovasti.

Silppua kaikki aineet pieneksi.

Anna hautua pannulla sen aikaa, kun valmistat muun ruoan.

Kalan ja pinaattimuhennoksen päälle murennettiin vielä vähän suolattuja cashew-pähkinöitä ja herkkuillallinen oli valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti