keskiviikko 24. syyskuuta 2014

KIINALAISTA CASHEW-KANAA

 Lauantai-iltana meillä oli varsinaista säpinää keittiössä, kun teimme tyttären kanssa kiinalaisen ruokapläjäyksen. Sitä silppuamista ja viipalointia ja pilkkomista ja sekoittelua. Ruokaa on helppo tehdä, kun tekee huolellisesti alkuvalmistelut. Sen jälkeen voikin vain paistaa ja sekoitella ja vähän maistella.

KIINALAINEN CASHEW-KANA

n. 400 g kanan filesuikaleita
½-1 punainen paprika
1 porkkana
1 sipuli
2 kevätsipulin vartta
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
suolattuja cashew-pähkinöitä
öljyä
Maustekastike
½ dl kanalientä
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl chilirouhetta

Pilko kaikki ainekset suikaleiksi tai ohuiksi paloiksi. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna öljyssä osa valkosipulista ja laita sekaan osa kanansuikaleista. Paista kypsäksi. Laita valmiit kanat eri kulhoon ja tee samoin lopuille kanoille. Anna valmiiden kanojen odottaa sivussa.
Kuullottele kevyesti kasviksia pannussa (meillä käytettiin wokkia) siten, että ne kuitenkin jäävät vielä napakoiksi. Laita kanat takaisin pannuun kasvisten sekaan. Kaada päälle maustekastike, sekoita ja maista tarvitseeko lisätä jotain mausteita.
Ripottele lopuksi päälle suolaiset cashew-pähkinät.
Tarjoile nuudeleitten kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti