keskiviikko 1. tammikuuta 2014

ANANASTA JA VALKOSUKLAA-SITRUUNAMOUSSEA
 Pitkä nimi jälkiruokaherkulle, mutta sen arvoinen. Eilen tein kiinalaista ruokaa ja puolikas tuore ananas jäi "yli" odottamaan jääkaappiin. Tänään siitä piti kehitellä sitten iltapäivän makea annos. Eilen tein myös chili-suklaamoussea ja sen innoittamana päätin tehdä tänään valkosuklaasta toisen version. Vähän sitruunaa tuomaan hapokkuutta makean vastakohdaksi ja nam!
ANANAS JA VALKOSUKLAA-SITRUUNAMOUSSE (6:lle)
 
½ tuore ananas
Mousse:
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa (tai jotain muuta tuorejuustoa)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
15 palaa valkosuklaata
Päälle:
½ sitruunan raastettu kuori
2 palaa valkosuklaata
 
Pilko ananas paloiksi ja jaa annoskippoihin.
Sulata suklaa mikrossa n. 1 minuutin ajan, sekoita puolessa välissä. Vaahdota eri astiassa kerma, sekoita sekaan tuorejuusto ja sokerit. Kaada sekaan sula suklaa ja sekoita. Mausta sitruunan mehulla.
Laita moussea kulhoihin ananasten päälle. Raasta koristeeksi sitruunankuorta ja valkosuklaata.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti