lauantai 4. tammikuuta 2014

JA KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN
- ammattikokin ohjeilla amatöörikokin keittiössä
 Intohimo ruoanlaittoon ja kaikenlaiseen kokeiluun vie välillä unetkin. Sitä miettii, millaisia ruokia tekisi ja mistä saisi vinkin seuraavaan ateriaan. Onneksi on netti ja onneksi on ihmisiä, jotka jakavat taituruuttaan! Yksi näistä on ammattikokki, joka kirjoittaa Onko nälkä -blogiaan. Sieltä saa tosi hyviä vinkkejä tai niin kuin minä tänään, sieltä voi suoraan kopioida kokonaisuuksia. Blogin kuvat ovat myös vailla vertaansa, käykääpä ihastelemassa!
Olen siis touhuillut keittiössä jo aamulla, laittanut lihat marinoitumaan, äsken paistoin niitä savuavalla pannulla  kuivattuani ne ensin talouspaperilla ja nyt ne ovat uunissa folion alla.
Sitten tein seuraksi ruotsalaisittain vinterslaw'n ja sekin on nyt maustumassa jääkaapissa.
Ja tämä on aina se hikisin vaihe. Odottaa, kunnes ruoka on valmis. Ja sitten: Miltä se maistuu! Ja millaisia kommentteja tulee... Että enkö osannutkaan toistaa reseptiä niin kuin piti tai menikö joku muuten vaan pieleen... No, kohta se nähdään!
 
Reseptit a'la Chef Jones ovat tässä:
 
VALKOVIINISSÄ HAUDUTETUT KYLJYKSET
 
n.1kg kyljyksiä 
suolaa
pippuria
1 tl kuivattua timjamia
1rkl savupaprikajauhetta
loraus öljyä
1/2 dl valkoviiniä
muutama pala sitruunankuorta

Hiero maut lihoihin ja kaada päälle öljy ja viini. Laita pussiin ja anna maustua yön yli tai muutama tunti.
Laita lihoihin tarpeeksi suolaa, sillä itse huomasin, että sitä oli liian vähän ja vaikutti siten myös makuun.
 
öljyä
voita
valkoviiniä
vettä

Ota pussista ja kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna valurauta ja lisää öljy. Kun pannu on savuavan kuuma niin lisää kyljykset ja ruskista huolella. Nosta lihat pakkiin ja kaada sekaan valkoviiniä ja vettä niin, että lihat peittyvät. Laita päälle folio ja hauduta 120 asteisessa uunissa n.45min.
Lihoista tuli mureita, mutta makuja olisi tullut varmaan enemmän, jos marinointiaika olisi ollut pidempi. Ja suolaa kannattaa laittaa myös siis tarpeeksi.
 
TALVINEN COLESLAW ELI VINTERSLAW
 
n.1kg punakaalia
1 punasikuri (ei pakollinen)
1 punasipuli
pähkinöitä oman mukaan
 
Leikkaa kaali,sipuli ja sikuri ohueksi. Sekoita.
 
Kastike:
2dl maustamatonta jogurttia
2tl valkoviinietikkaa
2tl sokeria
1tl suolaa
1tl Turun Sinappia
mustapippuria
Yhdistä kaikki ainekset ja lisää kaalihässäkän sekaan. 
Itse olisin ehkä kuullottanut punasipulin kevyesti ensin, sillä sipulin maku oli tähän vuoden aikaan aika pistävä ja peitti muut maut alleen.
Pistaasipähkinät olivat tosi hyviä tässä salaatissa ja niitä olisi voinut olla enemmänkin.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti