torstai 9. tammikuuta 2014

ITALIALAISTA PASTAA,
SPAGHETTI AL TONNO E LIMONE
 Olin loppukesästä matkalla Roomassa ja söin siellä todella hyvää tonnikalaspagettia. Sen jälkeen olen monet kerrat aikonut tehdä jotain samantapaista, mutta... No, tänään oli 10 minuuttia aikaa ruoanlaittoon, joten päätin tempaista spaghetti al tonnon tuosta vaan ihan lonkalta. Olin Roomassa ottanut kuvan annoksesta ja ainoa, minkä siitä muistin muuten, oli sitruunainen maku. Vähän tiirailin sitä valokuvaa ja sitten vaan hommiin.
Tuli itse asiassa tosi hyvän makuinen pastaruoka, jota täytyy tehdä toistekin! Ja valmistui todella 10 minuutissa!


SPAGHETTI AL TONNO E LIMONE (2-3 heng.)


250 g (täysjyvä) tuorepastaa
2-3 prk (á 80 g) tonnikalaa vedessä
oliiviöljyä
n. 50 g tuoretta pinaattia
150 g mozzarellapalloja (tai pala)
½ sitruunan mehu ja vähän kuorta
vähän suolaa
rouhittua mustapippuria
kapriksia


Laita spagetti kiehumaan.
Irrota isommista pinaateista lehtiruoti ja pilko veitsellä vähän pinaatteja. Kuumenna öljy esim. wokkipannussa ja kiehauta pinaatit siinä. Lisää joukkoon valutettu tonnikala. Mausta sitruunalla, varovasti suolalla ja pippurilla.
Sekoita joukkoon valutettu pasta, sekoita kunnolla ja lisää lopuksi mozzarellapallot. Sekoita vielä.
Annostele lautasille ja lisää päälle kapriksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti