THAILOHI PERJANTAI-ILTAAN
Jouluruokien jälkeen sitä kaipaa kevyempiä ruokia sekä vahvoja makuja. Ainakin jotain erilaista, mitä jouluruoissa on. Itämaiset maut ovat itselleni ainakin jotenkin vietteleviä ja houkuttelevia. Erilaisia ruokia onkin tullut tehtyä ja tällä kertaa löytyi Pirkan resepteistä thai-maustettu lohi.
Jatkuva reseptien metsästys tuottaa aina välillä jotain osumia ja jotain ohareita. Tällä kertaa lohi oli osuma ja kurkkulisäke ohari. Kurkun kanssa pilkottu korianteri nimittäin ei maistunut lainkaan hyvältä, päinvastoin suorastaan omituiselta. Päätimmekin, että jatkossa lisäke unohtukoon ja kalaa tehtäköön tällaisenaan. Lisäsimme kalan päälle suolapähkinöitä syöntivaiheessa ja ne tuntuivat täydentävän erinomaisesta kalan makua.
THAILOHI 1 (580 g) | kirjolohifileetä |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | Pirkka punainen mieto chilipalko |
1/2 dl | korianteria hienonnettuna |
1 rkl | seesamiöljyä (paahdettua) |
1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
1/2 rkl | kalakastiketta |
Lisäksi | |
1/2 (150 g) | kurkkua |
1/2 dl | korianteria hienonnettuna |
Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita valkosipuli, chili, korianteri, seesamiöljy ja hunaja kulhossa. Levitä seos kalan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin marinoitumaan. Anna marinoitua vähintään 1/2 tuntia.
Paista kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pirskottele päälle kalakastike.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta. Pakko joskus maistaa
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti, Anna. Rakastan muutenkin thai-ruokia ja tämä oli ehdottomasti kokeilun arvoinen :)
Poista