keskiviikko 8. tammikuuta 2014

 

KASVISPIIRAKKAA - AINAKIN MELKEIN


 Arki-illan ruokaisa piirakka (kylläkin iltapalaksi) tuli tehtyä Kotivinkin reseptillä. Piirakka näytti ihanan muhevalta ja oli siksikin pakko testata. Kaapissa oli tosin myös muutama palvikinkkuviipale, joten päätin ujuttaa vähän sitä tähän mukaan. Mutta alkuperäinen oli siis tehty pelkillä kasviksilla (terveisiä kasvissyöjäystävilleni)!
Pohja oli erityisen hyvä, käytin siihen kaurahiutaleiden sijaan neljän viljan hiutaleita ja niistä tulee rouheinen maku ja tuntuma. Valmiin perunamuusijauheen käyttö tuntui oudolta, kun en sitä ole aiemmin ostanut saati käyttänyt. Tässä kuitenkin toimi hyvin. Mehevä piirakka kaiken kaikkiaan, ehdottomasti kannattaa kokeilla!

KASVISPIIRAKKAA KINKULLA

3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa (250 g)
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
n. 100 g kinkkua

4 dl emmentaljuustoraastetta
3 munaa
2 dl ruokakermaa
suolaa 
rouhittua mustapippuria

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunasosejauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl emmentaljuustoraastetta
1 dl vettä

Kuori ja raasta porkkanat ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle porkkana- ja kesäkurpitsaraaste. Paista kasviksia, kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta paistinpannu pois liedeltä. Lisää sekaan pieniksi kuutioitu kinkku.

Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita jauhoseokseen pehmeä rasva ja juustoraaste. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Levitä taikina irtoreunaisen kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Voit laittaa vuokaan ensin leivinpaperia, jos haluat. 

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste sekä mausteet. Lisää ne kasvis-kinkkuseokseen. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.
Paista piirasta uunin keskiritilätasolla
200 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti