keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

UUNILOHI HELPOSTI
  Kalaa pitäisi syödä viikottain ja välillä aina unohtuu, miten helposti siitä saakaan tehtyä ruokaa. Tänään menin sieltä, missä aita on matalin eli mahdollisimman vähällä vaivalla. Koko ruoanlaittoon meni semmoinen puolisen tuntia eli arkeen taas yksi pikaruokavaihtoehto!

UUNILOHI

n. 1 kg perattu lohifile
3 kevätsipulin vartta
2 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä

Laita lohifile uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista 200 C uunissa n. 10 minuuttia. Ota kala pois uunista. Keri nahka haarukalla pois. Mausta lohi pilkotulla kevätsipulilla, suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Ripottele vielä päälle oliiviöljyä ja laita takaisin uuniin. Paista vielä noin 15 minuuttia lohenpaksuudesta riippuen.
Tarjoile perunamuhennoksen ja keitettyjen porkkanalohkojen kanssa, jotka saat tehtyä sillä välin, kun kala on uunissa.
 Laita kala uunivuokaan nahka ylöspäin.
 Keri nahka pois haarukan avulla.
 Laita päälle mausteet ja jatka paistamista.


2 kommenttia:

  1. Tuo nahan poisrullaus tuossa välissä olikin uusi juttu. Itse jätän sen aina uuniastian pohjalle, josta sitä liotellaan pois :) Kiitti! Ja jos äitisi on opettanut tuon niksin, niin .....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia niksejä sitä matkaan aina tarttuu... Tällä kertaa ei tainnut olla äidiltä :D

      Poista