sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

PÄÄSIÄISBROILERIA JA
SITRUUNAISTA RISOTTOA
  Yrtit ja feta täydentävät broilerin makua näissä rullissa. Kivaa, kun aina keksitään uusia tapoja valmistaa broileria ja kivaa kokeilla, kun joku on ensin kokeillut. Sitruunainen risotto täydensi ihanasti aterian. Nämä reseptit löysin Kotivinkin uutiskirjeestä sähköpostistani. Lasillinen punaviiniä ruoan kanssa ja tämän syömisen jälkeen voi vain nautiskellen levätä!

FETA-YRTTITÄYTTEISET BROILERINFILEET

4 broilerinrintafilettä (tai ohuita minuuttipihvejä 6-8 kpl)
n. ¾ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, basilikaa ja timjamia)
150 g pehmeää fetaa tai fetan tapaista juustoa (esim. Apetina)
suolaa
mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Tee broilerin rintafileisiin ”tasku” leikkaamalla lihaan syvä ja lähes koko fileen pituinen viilto työlaudan suuntaisesti.
Hienonna yrtit veitsellä. Sekoita feta ja yrtit tasaiseksi tahnaksi.
Jaa tahna broilerinfileiden taskuihin. Tai jos käytät ohuita minuuttipihvejä, laita tahnaa pihvin keskelle. Sulje tasku tai rullaa pihvi cocktailtikuilla kiinni. Voit valmistella fileet näin jo edellisenä iltana. Säilytä fileet jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen ruskistusta.
Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Nosta fileet pannulle ja ruskista kauniiksi ja käännä. Kypsennä fileet loppuun 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia


SITRUUNAINEN RISOTTO

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
8–9 dl vettä
3 rkl kanafondia tai 1 kanaliemikuutio
3 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
1 dl parmesaania raastettuna
50 g voita

Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se fondilla tai liemikuutiolla.
Kuumenna öljy toisessa kattilassa. Lisää sipulit ja riisi kattilaan. Kuullota aineksia öljyssä minuutin verran, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää kattilaan kuumaa kanalientä pari kauhallista kerrallaan. Lisää tässä vaiheessa myös sitruunan kuori.
Sekoita hiljaa poreilevaa riisiä tiuhaan ja lisää lientä aina kun edellinen erä on lähes imeytynyt riisiin. Anna kiehua noin 15–20 minuuttia. Kun lähes kaikki neste on lisätty, maista, onko riisi sopivan kypsää. Sen pitää antaa vielä hieman vastusta hampaille (al dente).
Mausta kypsä risotto sitruunamehulla, mustapippurilla, parmesaanilla ja voilla. Sekoita, kunnes voi sulaa. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti