keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

SISKOT SOPALLE!
 Arki-ilta eikä sisko ollut suinkaan tulossa kyläilemään, vaan kaupasta tarttui matkaan siskonmakkaroita. Helppoa ja hyvää ja kukin voi oíkaista juuri siinä missä haluaa eli käyttää joko pakastejuureksia (kuten minä tänään) tai käyttää tuoreita, kuoria, pilkkoa ja heittää sekaan. Itse käytän myös keitoissa melkein aina jauhoisia perunoita, koska pidän siitä, kun ne saostavat keittoa täyteläisen oloiseksi. Vähän aineksia ja nopea toteuttaa. Ruisleivän kanssa täydellinen ruoka!
 
SISKONMAKKARAKEITTO
 
n. 10 perunaa (koosta riippuen)
reilusti vettä (n. 1½ l)
1 lihaliemikuutio
10 kokonaista maustepippuria
1 pss pakastekeittojuureksia
1 pkt siskonmakkaroita
 
Kuori perunat, pilko ja laita kiehuvaan veteen. Lisää sekaan yksi liemikuutio ja maustepippurit. Lisää myös keittojuurekset. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Ota siskonmakkarat ja puristele sopivia nokareita keiton sekaan. Anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.
Itse en lisännyt lainkaan suolaa eli mielestäni jokainen voi sitten lautaselle sitä lisätä, jos on tarpeen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti