sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

PÄÄSIÄISEN VÄREJÄ
  Edelleen jatkettiin näitä pääsiäisruokien harjoituksia ja Henri Alénin jälkkäri oli tällä kertaa testissä. Vähän petyin tuohon pannacottaan ja sen mauttomuuteen ja "tiukkuuteen", mutta hedelmälisäke olikin tässä sitten SE juttu. Eli se toi makua ja väriä tähän jälkiruokaan. Olen kirjoittanut reseptin tähän alkuperäisen mukaan, mutta itse käyttäisin siis yhden liivatteen vähemmän ja laittaisin vielä mausteeksi vaniljasokeria pannacottaan. Ensi kerralla siis...

Pääruoaksi mies paistoi porsaan ulkofileestä pihvit ja tyttären kanssa teimme uunissa bataatti-porkkana-peruna lohkoja (vähän öljyä ja suolaa pintaan, 200 C n. 30 min) ja tytär kehitteli ihanan kastikkeen, jonka todettiin käyvän minkä kanssa vaan; liha, kana tai kala - kannattaa kokeilla.
JOGURTTIPANNACOTTA JA
KÄRSIMYSHEDELMÄÄ (4 henk)
 
4 liivatelehteä
2½ dl maitoa
1 1/4 dl sokeria
½ tl kardemummaa
2½ dl luonnonjogurttia
2½ dl kuohukermaa
 
Hedelmälisäke
1 dl sokeria
1½ dl vettä
1 tähtianis
5 passionhedelmää (meillä oli 2)
1 mango
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sokeri. Lisää joukkoon kardemumma ja kuivaksi puristetut liivatteet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää jogurtti ja kerma.
Sekoita hyvin, siivilöi seos ja kaada pieniin vuokiin tai laseihin hyytymään jääkaappiin muutamaksi (2-4 t) tunniksi.
Valmista hedelmälisäke laittamalla sokeri, vesi ja tähtianis kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus kulhoon. Kuori ja kuutioi mango. Kaada sokeriliemi päälle ja sekoita varovasti. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa pannacotan kanssa.

KEVÄTSIPULIKASTIKE
 
1 pieni salottisipuli
3 kevätsipulia
1 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
muutama ruohosipulin varsi

Kuullota hienonnettuja salotti- ja kevätsipuleita rasvassa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kermat, sekoita ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää ruohosipuli juuri ennen tarjoilua sekaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti